Bij de hond druipt het schuim uit zijn bek. Als de dierenarts in de bek kijkt, kan hij niet geloven wat hij daar aantreft

De dierenarts van de Hoisington-dierenkliniek in de Amerikaanse staat Kansas opent de mond van een hond met extreem veel schuim op zijn snuit. Als hij in de mond kijkt, kan hij zijn ogen nauwelijks geloven: binnenin had zich een kolonie lieveheersbeestje genesteld. “Als ik het niet eens eerder gezien had, zou ik het niet geloofd hebben”, zei de dierenarts. “Dit is nog maar de tweede hond bij wie ik dit zie.”

De insecten komen via gras in de mond van de hond terecht en laten pijnlijke beten in het gehemelte achter, waardoor de hond meer en zelfs overmatig veel speeksel gaat produceren. Extreme speekselafscheiding of schuim op de mond zijn een indicatie dat er zich kevers of lieveheersbeestjes in de mond van een hond genesteld hebben.

Gelukkig kunnen de beestjes gemakkelijk verwijderd worden. Ook de wondjes in de mond zijn relatief eenvoudig te behandelen. De eigenaars zullen nu ongetwijfeld extra goed uitkijken als ze met hun hond gaan wandelen.

DEEL deze foto’s met elke hondenliefhebber die je kent zodat ook zij de symptomen van een besmetting met lieveheersbeestje herkennen!


Bron: LittleThings.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.