Beroemde kat sterft, dus eert de stad hem met een standbeeld op zijn favoriete plekje

Maak kennis met Tombili, de meest relaxte kat van Istanbul. Tombili bracht zijn dagen door met in de stad te “loungen” en zijn gezapige levensstijl tentoon te spreiden. Uiteraard was hij door de lokale bevolking erg geliefd, en werd hij zelfs een internetlegende toen een voorbijganger een foto nam van hoe hij in de straten zat te chillen.

standbeeld1

Helaas overleed Tombili in augustus, maar hij zal nooit vergeten worden. Om hun waardering voor hun pluizige vriend uit te drukken, vroeg de plaatselijke bevolking om hem te vereeuwigen met een bronzen standbeeld op de plaats waar hij altijd zat te genieten.

standbeeld2

Dit standbeeld verpersoonlijkt het karakter van Tombili helemaal. Het is duidelijk dat Tombili een inspiratiebron was voor iedereen die hem ontmoette. Soms moeten we er allemaal wel eens aan herinnerd worden dat we tijd voor onszelf moeten nemen en genieten van de dingen rondom ons.

standbeeld3

De inhuldiging van het standbeeld was op 4 oktober en ondertussen stromen de mensen al van heinde en verre toe om hem een laatste groet te brengen.

standbeeld4

“Je leeft verder in onze harten. Mascotte van de straat, geliefde TOMBILI verloor zijn strijd na een maand en sloot zijn ogen op 1 augustus”, schreef een van zijn fans op een affiche naast het standbeeld.

standbeeld5

DEEL deze relaxte kat met je vrienden op Facebook!

standbeeld6

Bron: Facebook / Anadolu Kedisi en Reddit

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.