Bejaarde vrouw hoort iets huilen achter haar huis, en beseft dan dat ze hulp nodig heeft.

Normaal laten coyotemoeders nooit een mens in de buurt van hun jongen komen. Maar toen haar nieuwsgierige baby te dicht bij een cactus kwam, wist ze dat haar enige opties waren om een mens te laten helpen of haar baby achter te laten.

Afbeelding: Facebook / Recreation Centers of Sun City West

Toen de 86-jarige Gwen Maxwell een babycoyote bedekt onder de cactusnaalden in haar tuin zag, wist de moeder coyote dat ze afstand moest houden zodat haar puppy geholpen kon worden.

“Ik was geschokt toen ik het kleintje op en neer zag krioelen, van kop tot teen bedekt onder de naalden”, zei Maxwell.

Afbeelding: Facebook / Recreation Centers of Sun City West

De baby kroop naar de nabijgelegen golfbaan van Pebblebrook Golf en Maxwell volgde de coyote om te helpen. Golfbaanmedewerker Jose Soto en assistent Shawn Bordine snelden onmiddellijk ter hulp en begonnen de naalden met een tang een voor een uit het lijf van de puppy te trekken.

Afbeelding: Facebook / Recreation Centers of Sun City West

“Terwijl Jose hem vasthield, trok ik enkele naalden uit zijn gezicht”, zei Bordine. “Hij beet niet en gaf geen krimp.” Ze werkten zo snel ze konden want ze zagen hoe de moeder van op een afstand toekeek. Ze waren verbaasd hoe rustig de moeder wel was terwijl ze haar baby vast hadden. “Ze wist wat er aan de hand was. Ze probeerden haar baby te redden”, zei Maxwell.

Afbeelding: Facebook / Recreation Centers of Sun City West

Van zodra alle cactusnaalden verwijderd waren, rende de baby coyote, met enkele schrammetjes, naar zijn moeder toe en verdwenen ze weer in het struikgewas.

Hoedje af voor deze helden! DEEL deze mooie redding met je vrienden!

Bron: Life Daily en Facebook / Recreation Centers of Sun City West

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.