Bejaarde showhond verovert razendsnel het internet dankzij haar lange, weelderige lokken

We hebben al wel wat beroemde internethonden gezien – cyberspace loopt over van de honden met gezichten en vachten die zo schattig zijn dat je nauwelijks je ogen kunt leven. Maar een hond als Tea de Afghaan hadden we nog niet gezien. Deze knappe puppy veroorzaakte een schokgolf op het internet met haar lange, weelderige lokken en haar prachtige manieren – geen wonder dat ze een hoog aangeprezen showhond is! Maar na al die glamour en glitter wilden zij en haar eigenaar Luke Kavanagh een rustiger leven met minder kammen en borstelen.

hond1

Je herkent Tea de Afghaan van deze glamoureuze foto, waarop ze haar weelderige lokken toont. De foto werd gepost door haar eigenaar Luke Kavanagh en kreeg sindsdien heel wat aandacht van hondenliefhebbers.

hond2

Tea is echter geen vreemde voor de schijnwerpers – ze won negen “Best in Show” trofeeën en is ook de hoogst gerangschikte Afghaanse hond in Australië. Haar lange, prachtige lichaam en haar weelderige lokken hebben de harten van vele juryleden veroverd en de online foto van Kavanagh zorgde ervoor dat ze wereldwijd duizenden fans vergaarde.

hond3

Dat leverde haar ook een sponsorcontract bij het hondenmerk Royal Canine op en een reclamespot voor Harriot en Hounds hondenparfum. Kavanagh zegt dat ze een erg natuurlijke uitstraling heeft voor de camera.

hond4

Maar op het hoogtepunt van haar carrière wilde Tea op pensioen om een gewoon leven als schoothond te leiden. De reden? Kavanagh was het een beetje moe om uren haar haren te kammen en te borstelen en wilde wat meer tijd met zijn familie doorbrengen!

hond5

Nu geniet Tea van lange dagen op de bank en haar haren zien er helemaal niet uit als een weelderige waterval zoals we dat eerder van haar shows gewend waren. “Ze geniet met volle teugen van haar pensioen”, legt Kavanagh uit. “Ze is echt dolgelukkig. Alsof ze beseft dat ze niet meer als een koningin hoeft te leven en een beetje lui kan zijn.”

hond6

Ze heeft misschien niet meer het kapsel van vroeger, maar ze doet overal waar ze komt nog wel de hoofden draaien.

hond7

Hoewel Kavanagh zich nu concentreert op het trainen van zijn twee Staffordshire terriërs – die gemakkelijker zijn in onderhoud – heerst Tea nog altijd als opperkoningin op het internet. Zelfs de mooiste showhonden houden er op het einde van de dag van om lekker te luieren op de bank – en de pensionering van Tea is daar het beste bewijs van!

DEEL deze prachtige hond met je vrienden op Facebook!


Bron: The Dodo en foto’s van Luke Kavanagh

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.