Bejaarde man kan boodschappen niet betalen. Dan zegt kassier 6 woorden die helemaal VIRAAL gaan.

Een vriendelijk gebaar in een Dollar General Store in Sallisaw in Oklahoma ging helemaal viraal. Facebookgebruiker Tim McKellar schreef dat hij getuige was “van een van de meest indrukwekkende dingen ooit” en dat hij het verhaal met zijn vrienden wilde delen.

De post, die een foto toont van een ticketje van de winkel, werd meer dan 1.500 leuk gevonden en oogstte ongeveer 400 reacties.


Toen hij op 16 maart aan het winkelen was zag McKellar dat een bejaarde veteraan zijn boodschappen niet kon betalen. Hij haalde zijn kaart door de lezer, maar de transactie werd niet aanvaard omdat hij zijn PIN code vergeten was.

Na enkele pogingen probeerde een dame zijn kaart door de lezer te halen, maar dat mislukte eveneens.

Wat er vervolgens gebeurde inspireerde McKellar tot zijn Facebookpost. Hij schreef: “Dat is het moment waarop de kassier genaamd Jacob Wittman zijn portefeuille bovenhaalde en de dame vroeg om zijn eigen kaart door de lezer te halen, hetgeen zonder enig probleem werkte.”

Iedereen was in shock, vooral de oudere man met zijn veteranenpetje zelf. Onzeker over wat er zo-even gebeurd was, vroeg hij Wittman of hij zijn boodschappen ter waarde van 20 dollar betaald had.

“Ja, mijnheer”, antwoordde de kassier en “Je bent me geen cent verschuldigd.” Deze laatste zes woorden maken dit verhaal zo mogelijk nog meer ontroerend.

McKellar was onder de indruk van dit gulle gebaar zeker gelet op het beperkte loon dat deze kassier verdient: “Deze jongen verdient duidelijk maar het minimumloon en heeft wellicht niet veel geld over om te sparen.”


Nadat het verhaal de internationale media haalde, liet Wittman weten: “Ik deed alleen maar het goede. Toch bedankt voor de lieve woorden.”

Wittman heeft ons alvast het goede voorbeeld gegeven. Soms is het goed om de regels te breken. Bewijs anderen een dienst, zelfs al is dat soms ongebruikelijk, wie weet inspireer je wel iemand om hetzelfde te doen.

DEEL dit hartverwarmende verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Liftable

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.