Beer, die jarenlang op bier leefde, ziet er nu compleet anders uit

Vijf maanden geleden was het leven nog een levende hel voor een beer genaamd Pashuk. Hij leefde in een smerige metalen kooi naast een restaurant in Albanië. Aan zijn nek hing een zware ketting – die lag al zo lang rond zijn nek dat de ketting gewoon in zijn vel was ingegroeid.

De enige aandacht die Pahuk kreeg was van mensen die foto’s met hem wilden nemen, of hem flesjes bier te drinken gaven. Vaak was dat zelfs het enige wat de beer op een dag van “voeding” binnenkreeg.

Pashuk was niet de enige beer die in dergelijke vreselijke omstandigheden leefde. Twee andere beren Tomi en Gjina werden eveneens in het restaurant gehouden. Ze stonden bekend als de “bier beren.”

Vorig jaar veranderde alles voor Pashuk, Tomi en Gjina toen ze gered werden door Four Paws, en vervolgens overgebracht werden naar het Prishtina Bear Sanctuary in Kosovo.

Aanvankelijk waren de beren daar erg passief en brachten ze meer tijd slapend in hun verblijf door.

Maar nu genieten de drie beren met volle teugen van het leven. Gjina is de jongste van de drie beren en voor de personeelsleden van het opvangcentrum is haar transformatie nog het opmerkelijkste.

Door de zware alcoholconsumptie in het restaurant had Gjina soms onverklaarbare angstaanvallen. “Ze was zelfs bang om het water in het zwembad aan te raken. Maar nu doet Gjina niet liever dan zwemmen en spelen”, voegde de organisatie er nog aan toe.

DEEL deze hartverwarmende redding met je vrienden!


Bron en afbeeldingen: The Dodo en Four Paws International

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.