Beagle gered uit een onderzoekslaboratorium zet haar eerste pasjes buiten.

Honden zijn het gelukkigst als ze buiten kunnen spelen en de wereld verkennen. Helaas krijgt niet elke hond die kans. Helaas zijn er honden zoals Minnie die worden opgevoed in onderzoekslaboratoria die nooit buiten mogen spelen, en zelfs geen frisse lucht kunnen inademen. De tweejarige Beagle werd gefokt in een labo van de Cornell University’s College of Veterinary Medicine in Ithaca, New York. Ze werd gebruikt voor onderzoek naar verdovingsmiddelen, maar uiteindelijk eindigde ze als proefdier waarop de studenten hun vaardigheden konden oefenen.

Afbeelding: Reddit/habsman9

Gelukkig werd Minnie nooit mishandeld, maar ze kreeg nooit de kans om een voet buiten te zetten. “Deze hond werd fysiek nooit mishandeld”, zei Reddit gebruiker habsman9, die een van de studenten was die Minnie zou adopteren. “De proeven zijn onderworpen een strikte ethische regels die rekening houden met het welzijn van het dier.”

Afbeelding: Reddit/habsman9

“Deze honden hebben veel liefde te geven, maar niemand om het echt aan te geven, en ik ben blij dat ik die persoon werd”, zei de nieuwe eigenaar van Minnie. Na twee jaar binnen gezeten te hebben, kon haar nieuwe eigenaar Minnie eindelijk mee naar huis nemen en laten proeven van de eerste stapjes vrijheid. Minnie was begrijpelijkerwijze overweldig door haar omgeving, en de koude.

Afbeelding: Reddit/habsman9

Bekijk het prachtige moment dat Minnie voor het eerst in haar leven van haar eerste pasje buiten geniet.

Kan je inbeelden hoe ze zich voelt als ze voor het eerst haar pootjes in de sneeuw zet? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron: Reddit/habsman9

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.