Deze bastaard zou gedood en opgegeten worden. Als de man hem uit de kooi trekt, ontdekken ze een wonder

De bastaard “Miracle” heeft zijn naam met recht verdiend. Hij was samen met een honderdtal andere straathonden in een vrachtwagen onderweg in het oosten van Thailand. De dierenbeschermers van de organisatie Soi Dog hielden het transport tegen en behoedden de honden van een vreselijk lot: Miracle en zijn lotgenoten waren onderweg naar een Vietnamees hondenvleesrestaurant, waar ze geslacht en opgegeten zouden worden.


Als men hem vond, lag Miracle levenloos en apathisch in zijn kooi. De dierenbeschermers bevrijdden hem en meer dan 100 andere honden, en brachten hen naar een opvangcentrum, waar ze na een medische controle voor adoptie vrijgegeven werden. Ook deze bastaardhond wachtte daar op een adoptiegezin, maar hij zou zoveel meer krijgen dan alleen maar een nieuwe thuis.


De 45-jarige Schotse Armanda Leask zag de hartverscheurende foto’s van de redding van Miracle en besloot hem te adopteren. Omwille van zijn moed en vechtlust was Miracle de perfecte metgezel voor haar 6-jarige zoon Kyle, die eveneens een zwaar lot moet dragen. Kyle lijdt namelijk aan kinderverlamming en autisme, aandoeningen die hem van de buitenwereld isoleren en de communicatie met zijn familie bemoeilijken. Daarom was Armanda dolblij om te zien dat er tussen haar zoon en Miracle een bijzondere band ontstond.


Armanda vertelt: “Als Kyle een woedeaanval krijgt, gaat Miracle naast hem liggen en laat zich gewillig strelen en knuffelen. Het lijkt wel op Miracle aanvoelt wanneer Kyle hem nodig heeft.” Omdat Armanda wist dat autistische personen een sterke band met dieren kunnen ontwikkelen, adopteerde ze al drie andere honden, maar de relatie die Kyle met Miracle heeft overtrof alle verwachtingen. Omdat ze zo onder de indruk was van deze zielsverwantschap schreef ze Miracle in voor de gerenommeerde hondenwedstrijd “Crufts.”


Met zijn nieuwe beste vriend aan zijn zijde was Miracle zeker van de zege. De hond won de eerste prijs in de categorie “Friends for Life.” Armanda schonk de geldprijs van 1.918 euro integraal aan een liefdadigheidsinstelling voor autistische personen en aan de redders van Miracle, Soi Dog. Maar ook zonder deze geldprijs had de familie het groot lot gewonnen: namelijk met Miracle, de wonderhond.


Armanda schreef ondertussen zelfs een boek over Miracle. Haar verhaal moet de lezer bewust maken van het lot van zovele honden in Azië die ten dode staan opgeschreven. En wie weet: Misschien houden de hondentransporten onder druk van de openbaarheid eindelijk op.


Miracle verdient de titel “de beste vriend van de mens” als geen andere hond. De gedachte dat honden als hij in de gaarkeuken belanden is ondraaglijk. Godzijdank zijn er organisaties als Soi Dog om deze praktijken een halt toe te roepen. DEEL dit verhaal om dergelijke organisaties een hart onder de riem te steken!

Bron: Mail Online ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.