Deze babyvogeltjes moesten verhuizen, omdat de planeet te warm wordt

De zwartvoetalbatros kan een spanwijdte bereiken van 2 meter – maar de kuikens die onlangs op Honolulu International Airport landden, zijn nog te klein om te vliegen. Geëscorteerd door de Pacific Rim Conservation (PRC), arriveerden de 15 kuikentjes in de late avond van 16 februari. Deze pluizige kuikentjes brengen niet alleen heel veel schattigheid maar ook hoop voor de toekomst.

De kuikentjes werden drie weken eerder geboren en moeten een nieuwe kolonie helpen stichten in het noorden van Hawaii voor de kust van O’ahu.

De vogeltjes zullen de volgende vier tot vijf maanden door biologen met de hand gevoederd worden, totdat ze zelf kunnen uitvliegen en hun eigen voedsel vangen. De hoop is dat de kuikentjes naar hogere grond terugkeren om daar zelf kuikentjes op te voeden.

De albatros raakt meer en meer bedreigd door het stijgende waterpeil van de oceanen, veroorzaakt door de klimaatopwarming en menselijke activiteiten. De locatie waar de kuikentjes geboren werden, is de thuishaven voor 90 procent van de populatie van zwartvoetalbatrossen. Deze regio’s dreigen in de loop van deze eeuw helemaal overspoeld te worden.

“Deze verhuis is de eerste stap om de toekomstige generatie albatrossen te beschermen”, zegt Joseph Schwagerl, manager van het James Campbell National Wildlife Refuge.

DEEL dit bericht om de bedreiging van de zwartvoetalbatros onder de internationale aandacht te brengen!

Bron en afbeeldingen: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.