Babypaard bezwijkt en verdrinkt in een kolkende rivier, maar een wilde hengst weigert op te geven

Als je wel eens wat tijd doorbrengt met paarden, hoeven we je niet te vertellen dat het uitermate intelligente en liefdevolle dieren zijn. Het is dus niet verwonderlijk dat paarden en mensen een lange en belangrijke relatie hebben die al eeuwen teruggaat. Niet alleen kunnen paarden gemakkelijk getraind worden, maar ze hebben ook het talent om zelf dingen uit te vissen.

Afbeelding: Shareably

Maar net zoals mensen maken paarden soms inschattingsfouten. Dat is vooral het geval voor veulentjes waarbij de nieuwsgierigheid al eens de bovenhand wil halen. Een wilde hengst genaamd Champ genoot met zijn kudde van een mooie dag langs de Salt River in het Tonto National Forest in Arizona.

Afbeelding: Shareably

Plotseling verscheen er aan de andere kant van de rivier een andere groep paarden. Die wilden de rivier oversteken, maar een veulentje werd helaas overweldigd door de krachtige stroming van de rivier. Doodsbang vecht ze om boven water te blijven en op zeker ogenblik gaat ze zelfs onder.

Afbeelding: Shareably

Champ ziet wat er gebeurt en schiet onmiddellijk in actie. Hij grijpt het jonge veulentje bij de nek en brengt het terug in veiligheid. Oef!

Bekijk de aangrijpende video hieronder en vergeet dit bericht niet te DELEN met elke paardenliefhebber die je kent!

Bron: Rumble.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.