Babyolifant, die verkocht werd om toeristen te vermaken, wordt na jaren eindelijk met zijn moeder herenigd

Dit verhaal begint een beetje droevig. Maar het beste komt op het einde. Er is een happy end! We houden allemaal van een happy end want dat geeft ons geen goed gevoel. Toen MeBai een jonge olifant was, werd ze bij haar moeder weggenomen en verkocht aan de toeristische industrie in Thailand.

Afbeelding: Facebook / Lek Chailert

Daar werd ze gedwongen om rondritten te maken met toeristen. Ze werkte zelfs even in een circus. Omdat ze zo vroeg bij haar moeder werd weggenomen en slecht behandeld werd, begon haar gezondheid zienderogen te verslechteren.

Afbeelding: Facebook / Lek Chailert

Uiteindelijk kon ze geen toeristen meer vervoeren omdat ze te zwak werd. Lek Chailert van Elephant Nature Park redde haar en gaf de olifant een thuis in haar opvangcentrum.

Afbeelding: Facebook / Lek Chailert

Maar daar hield het niet op. Chailert vond ook de moeder van MeBai, Mae Yui, en kon haar afkopen van het bedrijf dat haar uitbuitte. Het enige wat ze nu nog moesten doen, was MeBai naar haar moeder brengen.

Afbeelding: Facebook / Lek Chailert

De tocht duurde vier dagen over een afstand van 100 km. Een groep vrijwilligers zorgde ondertussen voor de veiligheid van de olifant. Beeld je maar eens in hoe MeBai en Mae Yui zich gevoeld moeten hebben tijdens hun weerzien.

Ze waren 3,5 jaar van elkaar gescheiden geweest, maar uiteraard herinnerden ze elkaar nog. Chailert zegt dat de twee gedurende een halfuur knuffelden. Dan begonnen ze met hun slurf te toeteren!

DEEL deze prachtige reünie met je vrienden!

Bron: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.