Babyolifant, die op het punt stond te sterven, wordt geholpen om in leven te blijven en kan niet stoppen met glimlachen [video]

Samen met apen, honden en paarden zijn olifanten een van de slimste wezens ter wereld. We hebben net een verhaal gevonden over een Aziatische olifant die van haar moeder afgezonderd raakte nadat ze in een val van een boer was getrapt. De val werd uitgezet om hun gewassen te beschermen tegen deze reusachtige dieren, maar het kostte het been van deze arme kleine olifant. Maar gelukkig kent dit verhaal dankzij enkele toegewijde dierenbeschermers wel een happy end.

Afbeelding: AWM.com

Ongeveer drie maanden geleden ontdekten de inwoners van een klein dorp in Thailand een gewonde olifant die alleen ronddwaalde. De baby olifant was zwaar gewond aan haar been nadat het in een val van een boer was gelopen. Ze brachten het dier naar een dierenkliniek waar haar been geamputeerd moest worden. Daarna werd ze overgeleverd aan een lokale dierentuin.

Haar nieuwe verzorgers gaven haar een naam, die in het Nederlands ‘blauwe lucht en kop omhoog’ betekent. Om haar spieren te versterken, leerden ze haar zwemmen. Een van haar dierenartsen legt uit: “Ze heeft nog altijd een beetje bang van water, maar als ze dit regelmatig kan doen zal ze veel plezier hebben. Na haar vierde of vijfde keer zal ze er echt van genieten. Ze is nog maar een baby. Daarom is ze nog een beetje bang van water, maar van nature uit zijn volwassen olifanten dol op water.”

Het dier heeft nog drie tot vier maanden hydrotherapie voor de boeg, maar de dierenartsen zijn hoopvol dat ze op een dag zonder prothese zal kunnen wandelen.

Wist jij dat olifanten konden zwemmen? Clear Sky is wellicht de schattigste baby die we ooit al gezien hebben. DEEL dit prachtige verhaal met je vrienden!

Bron: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.