Babybeertje wandelt de autowerkplaats in

Vraag de gemiddelde tienjarige om enkele beroemde beren op te noemen en je zult antwoorden horen als Yogi, Winnie the Pooh, Paddington en de Troetelbeertjes. Maar de realiteit hoe beren echt leven is heel anders. Wat we hier zien is een berenwelpje dat zijn weg heeft gevonden in een autoshop in Greenville, Illinois. Voor zover je je het moest afvragen: dit berenwelpje werd meegebracht door iemand die een vergunning heeft om exotische dieren op te voeden.

Beren zijn zoogdieren die een winterslaap houden. Maar hun winterslaap is best anders dan bij de meeste dieren. Een echte winterslaap gaat immers gepaard met een lage lichaamstemperatuur en een diepe slaap. Deze dieren worden alleen in de namiddag even wakker om naar het toilet te gaan, iets te eten en gaan vervolgens terug slapen. Maar bij beren is dit anders. Zij worden helemaal niet wakker, zelfs niet om naar het toilet te gaan of om te eten. Alleen de moederbeer wordt wakker, doorgaans in januari of februari, om van haar welpjes te bevallen.

Tegen het einde van de winterslaap zitten zwarte berenwelpjes boordevol energie. Ze zijn erg leuk en speels. Ze vechten ook graag, en dat om de eenvoudige reden dat dit hun vaardigheden om in de natuur te overleven aanscherpt. De beertjes vechten met elkaar en soms gaat het er best hard aan toe. Gelukkig is mama er altijd om tussenbeide te komen als het uit de hand dreigt te lopen.

Berenwelpjes blijven 1,5 tot 2 jaar bij hun moeder. Daarna zal mama ze aanmoedigen om op hun eentje de wereld in te trekken. Sommige broers en zussen blijven nog een poos samen nadat ze mama verlaten hebben.

Bekijk de schattige video hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden!


Bron: Rumble.com ; Afbeeldingen: NTD

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.