Baby-konijn en -duif maken het kleine muurtje tussen hen kapot om gezellig samen te kunnen zijn

Totdat ze sterk genoeg zijn om op eigen benen te staan, vinden een gered konijntje en een duif troost bij elkaar.

De Kildare Animal Foundation Wildlife Unit in Ierland is momenteel de thuis voor deze twee beste vrienden. Ze kwamen beiden als wees in het opvangcentrum aan. Het konijn arriveerde eerst in augustus.

Hij was zo jong dat zijn navelstreng nog aan zijn lijfje hing. De redders hadden niet gedacht dat hij het zou halen – hij was zwak en zijn toestand was erg onstabiel. Maar het konijntje bleek sterker dan gedacht. Hij bleef overleven.

Op 12 augustus kregen de redders een oproep van een vrouw die melding maakte van een duivennest dat op de grond was gevallen. Het was een babyduifje en een nog niet uitgekomen ei. Het ei was koud en niet meer levensvatbaar, maar het kuikentje bleek de val ongeschonden overleefd te hebben.

Het reddingsteam stond voor een dilemma: zowel het konijntje als de duif hadden een broedkastje nodig, maar op dat moment was er slechts eentje beschikbaar. Dus legden ze beide kleintjes in de couveuse – er werd een tussenschot geplaatst zodat ze apart zouden blijven.

Toen de redders gingen kijken hoe ze het maakten, ontdekten ze tot hun verrassing dat ze de scheiding hadden neergehaald en dat ze het samen gezellig hadden gemaakt.

Het konijn genaamd Bunny en de duif genaamd Pidg groeien nog vrolijk verder. Ondertussen zijn de kansen van Bunny aanzienlijk gestegen.

Op een dag zullen beide dieren terug in het wild vrijgelaten worden. Maar voorlopig genieten ze nog gewoon van hun geweldige vriendschap!

DEEL deze vriendjes met iedereen die je kent!


 

Bron: The Dodo

Het laatste viral nieuws direct in je inbox

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste viral nieuws? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.