Baby-jaguar wordt uit het bos gered. Als ze haar röntgenfoto zien, springen bij iedereen de tranen in de ogen

Dit is D’Yaria. Ze werd neergeschoten en had 18 pellets in haar lichaam. Ze werd ontvoerd uit haar thuis in Ecuador. Ze was amper 11 maanden oud en was verlamd. Ze kon van haar hoofd en nek niet meer bewegen. Dierenarts Maria Cristina Cely van Darwin Animal Doctors denkt dat boeren D’Yaria neerschoten. De boeren probeerden hun vee te beschermen tegen jaguars. D’Yaria werd neergeschoten en kon toch nog wegvluchten.

Toen ze instortte werd ze opgemerkt door enkele lokale bewoners en schakelden ze Darwin Animal Doctors in. Moest ze niet gevonden zijn, was ze zeker gestorven. Daarna werd ze meegenomen naar de Universidad San Francisco de Quito. Het was en rit van vijf uur. De prognoses waren erg slecht.

Dr. Andres Ortega dacht dat ze nooit zou meer zou kunnen wandelen, moest ze het al overleven.

D’Yaria onderging twee operaties. Maar tijdens de revalidatie zagen de artsen dat ze zich opnieuw kon bewegen! D’Yaria zou het halen! Tijdens haar herstel werd ze in een kleine kooi gehouden – dat was overigens voor haar eigen bestwil.

Het team hield haar bezig met papiersnippers.

Vervolgens werd D’Yaria verhuist naar een buitenverblijf in Lago Agrio, eveneens in Ecuador.

Van zodra ze helemaal hersteld is, zal ze terug in het wild worden vrijgelaten. Ze zal ook een radiozendertje krijgen zodat het team haar in de gaten kan houden. Voorlopig proberen ze zo weinig mogelijk contact te hebben met het dier om haar niet al te gewoon te maken aan de aanwezigheid van mensen.

DEEL dit bericht om het werk van Darwin Animal Doctors onder de aandacht te brengen!

Bron en afbeeldingen: Andres Ortega

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.