Baby-ezel werd met een ernstige nekwond aangetroffen. Maar als artsen zich erom bekommeren, gaat haar 6 dagen oude lichaam in shock

Als kind kregen we al te horen dat we een wild dier nooit mogen aanraken. Zeker niet als het dier ziek of gewond is. In de naam van de veiligheid moeten we vermijden dat we zelf gewond zouden geraken. Maar in werkelijkheid is het moeilijk om een dier te zien lijden en niet te helpen. Enkele weken geleden wandelden een vrouw en haar zoon in de droge Skunk Creek toen ze een zes dagen oude gewonde ezel opmerkten.

Aangedaan door het zicht van deze lijdende ezel wist de vrouw dat ze iets moest doen – zeker toen het dier hen verzwakt probeerde te volgen. Ze slaagden erin om het ezeltje mee naar huis te lokken, en droegen haar vervolgens binnen.

De vrouw contacteerde de Arizona Equine Rescue Organization (AERO), die meteen hulp stuurden. Soleil Dolce van AERO zei: “Ik wist dat als een babyezel toestond dat een vrouw haar droeg dat we dan met een heel erg ziek ezeltje te maken zouden hebben.” Annie Brown van AERO ging het ezeltje ophalen, dat ze later Chloe noemden. Toen ze aankwam, zag ze dat de toestand van Chloe nog erger was dan gedacht.

Ze was zwaar uitgedroogd, ondervoed en zag er erg ziek uit. Het meest problematische was echter dat Chloe een grote wonde in haar nek had die was beginnen ontsteken. Ze vermoedt dat de wonde ontstond doordat ze door een andere ezel gebeten of geschopt werd. De wonde was helemaal ontstoken en er kwamen zelfs al maden uit. Kort nadat Chloe het Chaparral Veterinary Medical Center bereikte, evolueerde haar toestand van kwaad naar erger.

Van zodra de dierenartsen haar begonnen te hydrateren ging Chloe in shock. De dierenartsen gingen meteen aan het werk om haar leven te redden, terwijl de rest in spanning toekeek en zich afvroeg of ze het wel zou halen.

Als bij wonder begon Chloe zich beter te voelen! Haar behandelingen sloegen aan en na enkele dagen mocht ze de dierenkliniek al inruilen voor een opvangcentrum. Ze heeft nog een lange weg af te leggen, maar de leden van het opvangcentrum vonden een uitstekende manier om Chloe te helpen. Een andere ezel genaamd Jessica geeft momenteel melk en is de perfecte surrogaatmoeder voor Chloe.

Iedereen denkt dat ze volledig zal herstellen en dat wijten ze voor een groot stuk aan haar sterke levenswil. Voorlopig blijft Chloe in het opvangcentrum tot ze sterk genoeg is om geadopteerd te worden.

DEEL deze hartverwarmende redding met je vrienden!

azfamily.com 3TV | Phoenix Breaking News, Weather, Sport

Bron: www.liftable.com ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.