Automobilist pikt in elkaar gezakte hond van straat op. Dan kijkt ze in zijn bek en ziet ze het…

ABC 7 Action News reporter Kimberly Craig transformeerde in een barmhartige Samaritaan toen zij en een vriend langs een hond in nood reden. De hond was langs de kant van de weg ingestort, begon te braken en spuugde bloed. Zijn eigenaar wist niet wat te doen. Kimberly stopte, legde de hond in haar auto en reed naar de dierenkliniek. De eigenaar van de hond telde Kimberly uiteindelijk dat hij eigenlijk geen tijd had om voor de hond Bosco te zorgen, dus bracht ze hem naar Detroit Dog Rescue.

hond

Wat gebeurde er toch die dag met Bosco? Had had een hitteslag of zonneslag – dit kan gewoon buiten gebeuren of wanneer de hond in een hete auto wordt opgesloten. Net zoals dat voor mensen het geval is, kan een hitteslag leiden tot het falen van de organen en zelfs fataal aflopen. Gelukkig kon Bosco door de snelle reflexen van Kimberly gered worden. Ze legde hem in haar auto met airconditioning, besprenkelde hem met water en gaf hem een beetje koud drinkwater. Bosco zal echter wel nog permanente leverschade hebben en een plasmatransfusie, maar hij kan het tenminste nog verder vertellen.

Als een hond buitensporig begint te puffen en onophoudelijk begint te braken, raden dierenartsen aan om onmiddellijk medische hulp te zoeken. Een hond kan kort daarop immers terug oké lijken, maar enkele dagen later toch sterven.

Om meer te leren over de waarschuwingssignalen bekijk alsjeblieft de onderstaande video en vergeet deze belangrijke waarschuwing niet te DELEN met alle hondenliefhebbers die je kent!

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.