De atlete brengt met een verschil van 15 maanden 2 kinderen ter wereld. Tijdens de eerstvolgende training schrikt ze van haar eigen lichaam

Nadat de Amerikaanse professionele lange duurloopster Stephanie Bruce voor kinderen had gekozen, besloot ze om even een trainingspauze in te lassen.

En ze zou haar droom snel waarmaken. Met een verschil van 15 maanden tijd bracht ze twee gezonde zonen ter wereld.

Deze twee zwangerschappen op zo’n korte tijd hadden een zware tol geëist op haar lichaam. Vroeger was ze altijd erg trots geweest op haar strakke buikspieren, maar nu durfde ze haar lichaam niet meer tonen.

Stephanie merkte dat er iets niet klopte. Rond haar buiknavel had zich een diep gat in haar spierstructuur geboord.

“Ik noem het altijd de Grand Canyon”, grapt Stephanie. “Ik kan twee vingers diep in mijn buikholte drukken.”

Toen ze 32 jaar werd, wilde ze opnieuw beginnen trainen, maar ze voelde zich vanaf de eerste seconde niet lekker. Ze was snel buiten adem en ze moest voortdurend naar het toilet rennen. Stephanie schaamde zich meer en meer voor haar lichaam.

Tijdens een consultatie bij haar dokter kreeg ze de diagnose van diastasis recti. De ziekte kan ofwel aangeboren zijn, ofwel zich manifesteren na een zwangerschap. Hierbij worden de buikspieren ter hoogte van de navel gebroken om meer ruimte aan de baby te geven. Het resultaat is een erg slappe buik met een diepe verzakking.

De meeste vrouwen zouden deze verschrompelde huid angstvallig verbergen, maar dat was voor Stephanie niet mogelijk. Ze weigerde immers haar droom om ooit aan de Olympische Spelen deel te nemen op te geven.

Ze besloot om zich niet langer weg te steken en postte foto’s van haar buik op het wereldwijde web.

“Misschien is er een geheime club van vrouwen die aan dezelfde aandoening lijden. Maar als je er niet over kunt praten, zal je nooit weten waarom je buik zo slap is en je zoveel last hebt van je rug”, zei Stephanie.

Tegelijk documenteerde ze haar inspanningen om haar buik terug strak te krijgen. Helaas waren niet alle reacties even positief.

“Veel mensen zeggen: Oké, haar buik ziet er niet uit, maar waarom moet iedereen dat zien? Kan ze dat niet voor zichzelf houden?”

De coach van Stephanie is echter een andere mening toegedaan: “Ik weet zeker dat heel wat vrouwen aan deze aandoening lijden, maar er niet over praten. Het is dus echt moedig van Stephanie dat ze dat wel doet.”

“Het maakt niet uit hoe je eruitziet. Het gaat erom hoe je je voelt, en hoe sterk je bent. Gewoon jezelf aanvaarden zoals je bent, daar gaat het om”, zegt Stephanie.

Vandaag de dag worden er aan vrouwen na een zwangerschap hoge verwachtingen opgelegd om hun lichaam terug strak te krijgen. Dat maakt veel vrouwen zich voor hun lichaam schamen. Wellicht zal dat pas veranderen als er meer vrouwen zoals Stephanie opstaan en de schoonheid van hun zwangerschapsstriemen tonen.

Bekijk het verhaal van Stephanie hieronder en DEEL dit inspirerende bericht met je vrienden!

Bron: LittleThings ; Afbeeldingen: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.