Asiel maakt een replica van een gezellige woonkamer, om zo geredde honden op hun gemak te stellen

Het leven in een asiel is vaak stresserend voor honden, zeker als ze daar de hele dag in een kennel moeten zitten. Hoewel ze veilig zijn, er goed voor hen gezorgd wordt en ze wachten om geadopteerd te worden, is het toch hard om opgesloten te moeten zitten. Gelukkig zijn er tal van hondenliefhebbers en vrijwilligers die hun grenzen verleggen om het deze honden toch zo comfortabel mogelijk te maken.

asiel1

De Toledo Area Humane Society nam extra maatregelen door voor hun asielhonden een replica van een gezellige woonkamer te maken. De kamer lijkt zo uit een liefdevolle thuis te komen en staat de honden toe om even de stress van hun kennel te ontvluchten.

asiel2

Hun “Levensechte Woonkamer” is een ruimte waar de honden kunnen relaxen – en het lijkt op een echte woonkamer!

asiel3

De ruimte was oorspronkelijk een kantoor en is de beste plek om de honden even te laten ontsnappen aan het beklemmend gevoel van hun hok. “Het beste is nog de lamp. Die kunnen we dimmen om een rustgevende sfeer te creëren”, vertelt een vrijwilliger.

asiel4

Zo kunnen de vrijwilligers ook zien hoe de hond zal reageren als ze in een nieuwe omgeving terechtkomen.

asiel5

Blijkbaar vergroot het ook hun kansen om geadopteerd te worden. “We hadden honden die even in de woonkamer gezeten hadden en van zodra ze buiten wandelden, werden ze al geadopteerd”, vertelt de medewerker.

asiel6

Misschien moet elk asiel wel zo’n gezellige kamer voorzien?

DEEL dit bericht als jij dit ook bij ons wil zien!


Bron: Facebook / Toledo Area Humane Society en The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.