Asiel leent geredde honden als slaapmaatjes uit om zo hun adoptiekansen te bevorderen

Een dierenasiel in Atlanta maakte haar grootste droom waar – slaappartijtjes met en voor honden!

Asielen bezoeken en op het internet door foto’s snuisteren, zijn niet altijd de beste manieren om een goede hond te vinden om te adopteren. Het ontbreekt aan persoonlijk contact en je krijgt niet de kans om te zien of de honden zich wel aanpassen aan hun nieuwe omgeving. Er komt nogal wat giswerk kijken bij de adoptie van een hond en soms komen ze terecht op plaatsen waar ze zich gewoon niet helemaal lekker voelen. Verder zijn er nog honden die erg aardig en vriendelijk zijn, maar gewoon over het hoofd worden gezien.

Om dit probleem het hoofd te bieden, kleedt het LifeLine Animal Project hun hondjes aan met pyjama’s en biedt aan om een nachtje bij potentiële adoptiekandidaten te blijven slapen. Het asiel geeft alles mee wat ze nodig hebben, inclusief voederbakken, voeding en leibanden.

hond1

Deze overnachtingen zijn voor de honden meteen een welgekomen afwisseling van het saaie asiel. Thuis kunnen ze hun ware persoonlijkheid onthullen en hebben ze meer kans om geadopteerd te worden door mensen bij wie ze zich echt goed voelen.

“Bij iemand thuis krijgen ze echt de kans om zichzelf te zijn” legt Karen Hirsch, woordvoerster van LifeLine uit.

hond2

Bryn, afgebeeld op de onderstaande foto, is zo een van die hondjes die op deze manier een nieuwe thuis vond. Zijn gastgezin, de familie Sayers, werd al na dertig minuten verliefd. Hoewel de familie eerder al een foto van Bryn hadden gezien, was het de overnachting die hen over de streep had getrokken.

hond3

Maar nog beter: deze overnachtingen zijn niet alleen beperkt tot adoptiekandidaten. Iedereen kan een hondje lenen om ze even uit hun kille omgeving van het asiel te halen en een onvergetelijke dag en nacht te bezorgen.

hond4

LifeLine hoopt met dit project dat families ook meer gaan kiezen voor al iets oudere honden. Projecten als deze maken het adoptieproces gewoon leuker, zowel voor de families als voor de honden zelf. Trouwens, wie houdt er niet van pyjamafeestjes?

hond5

DEEL dit mooie initiatief met je vrienden!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.