Artsen zeggen dat de ongeboren baby van ‘glas’ gemaakt is. Maar als ze eenmaal ter wereld is gekomen, is iedereen verbaasd over haar uiterlijk

Chelsea en Curtis Lush waren dolblij toen ze vernamen dat ze zwanger waren van hun eerste kind, een babymeisje genaamd Zoe. Het stel uit Huntington in California gingen naar hun echo op vijf maanden en hoopten dat alles oké zou zijn. Maar toen de gynaecoloog zachtjes op de buik van Chelsea drukte, plooide de schedel van Zoe onder de druk. De dokter keek op en zei: “Mevrouw Lush, er is iets heel erg fout aan de hand met je baby.”

De beenderen van Zoe waren in de baarmoeder gebroken.

Chelsea en Curtis waren verwoest om te vernemen dat hun dochter type III osteogenesis imperfecta had, een zeldzame vorm van dwerggroei ook bekend als het broze botten syndroom. De botten van Zoe waren zo fragiel dat een “zuchtje wind” hen al kon breken. De dokters vergeleken haar botten zelfs met glas. “De botten van veel kinderen met deze aandoening breken al gewoon door te ademen”, lezen we op de GoFundMe pagina van Zoe.

Zoe had al tijdens de zwangerschap verschillende gebroken botten en tijdens de bevalling brak ze haar sleutelbeen. Naarmate ze ouder werd brak Zoe haar botten zoveel dat Chelsea ze zelf moest spalken.

Vandaag is Zoe zes jaar oud. Wacht tot je ziet welke vooruitgang ze maakte, ondanks de negatieve verwachtingen van de dokters.

Wat een inspirerende meid! DEEL dit bericht als je het daarmee eens bent!

Bron: YouTube ; Afbeelding: LittleThings

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.