Artsen adviseren je met klem om je niet door je hond te laten likken. Dit is de reden

Op het eerste zicht lijkt het schattig en onschuldig wanneer je hond zijn grote natte tong in je gezicht plant om je kussen en likjes te geven. Maar wat als we je zouden vertellen dat dit best een donker kantje heeft? We beweren niet dat je trouwe viervoeter je kwaad wil berokkenen. Hij wil gewoon een beetje liefde en affectie tonen. Helaas kan hetzelfde niet gezegd worden van de bacteriën op zijn tong. Zijn de monden van een hond echt schoner dan die van een mens?

hond

Neen, dat is een volstrekte mythe.

Marty Becker, auteur van “Chicken Soup for the Dog Owner’s Soul”, verwoordt het op de volgende manier:

“Het enige wat je moet doen, is kijken en ruiken en je weet dat het niet waar is. Ze plegen een aanslag op de vuilnisbak. Wij geven elkaar een kus op de wang om elkaar te begroeten, terwijl zij de achterkant verkiezen om elkaar hallo te zeggen.”

John Oxford, professor virologie en bacterioloog aan de Queen Mary University in Londen, legt uit hoeveel bacteriën de mond van je hond wel kunnen bevatten:

“Het gaat niet alleen om wat er in het slijm zit. Honden brengen de helft van hun leven door met het rommelen in vuile hoekjes of door aan de poep van andere honden te snuffelen, dus hun snuit en mond zit vol bacteriën en ziektekiemen.”

Deze bacteriën en ziektekiemen kunnen ziektes veroorzaken die best heel schadelijk kunnen zijn voor mensen. Dat mocht een vrouw uit het Verenigd Koninkrijk trouwens op de harde manier leren.

Ze liep namelijk door het slijm van haar Italiaanse windhond een infectie op. Ze merkte zelfs niet dat er iets aan de hand was totdat ze met een familielid belde en merkte dat haar spraak begon te vervagen.

Toen de ambulance arriveerde, zag ze met stuipstrekkingen op een stoel. Na twee weken op de afdeling intensieve zorgen en heel veel antibiotica herstelde ze. Bloedtesten wezen uit dat ze besmet was met capnocytofaga canimorsus, welke bacterie voornamelijk in de monden van katten en honden voorkomt.

Ze is echter niet alleen. In het Verenigd Koninkrijk waren er 13 gelijkaardige gevallen.

Dat is nog niet de enige ziekte die je hond kan doorgeven via kussen.

Er is ook nog de ringworminfectie.

 hond1

Dit is een van de eenvoudigst overdraagbare ziekten. Als de bacterie rond hun mond zit en je krijgt een kus, is de ringworm meteen voor jou.

Iemand MRSA?

 hond2

Dit soort infecties kan je eveneens van één lik van je hond krijgen. Honden lopen ermee rond zonder enige invloed op hun eigen gezondheid, maar wanneer een mens het oploopt … Dan wordt het echt smerig.

Staphylococcus Aureus

 Dit is te vergelijken met MRSA, met dat verschil dat deze bacterie resistent is tegen vrijwel elke mogelijke behandeling.

Capnocytofaga Canimorsus

Deze bacterie is zo mogelijk nog erger. De onderstaande man kreeg te horen dat zijn infectie veroorzaakt werd door een likje van zijn trouwe viervoeter.

hond3

Zijn voeten waren er nog erger aan toe en moesten deels geamputeerd worden. Die foto’s zullen we overslaan.

Ga jij een ziekte oplopen van je hond die je met verminkte voeten en misvormde handen achterlaat? Wellicht niet.

DEEL deze waarschuwing op Facebook!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.