Arme pup is achtergelaten tijdens een brand en wordt onderdeel van de brandweerkazerne nadat brandweermannen hem gered hebben

Toen een man besliste om een hond te redden die hij tijdens het werk had gevonden, dacht hij een onschuldig leven te redden. Wist hij veel dat deze hond zou uitgroeien tot iets wat hij nooit had kunnen vermoeden …

jake1

Dit is Bill Linder. Al zijn hele leven lang zet hij zijn eigen leven op het spel om dat van anderen te redden. Als brandweerman stootte Bill op een zwaar verbrande pitbull puppy van drie weken oud toen hij een brandend gebouw doorzocht. Bill wist dat hij de puppy niet zomaar aan zijn lot kon overlaten dus raapte hij hem op en redde hem.

jake2

De puppy die Bill de naam Jake gaf, was voor 75 procent verbrand. De familie van Jake wilde de medische rekeningen niet betalen, zei Bill.

“ … het kan niet alleen aan de kosten gelegen hebben. De meeste dierenartsen reiken altijd wel een afbetalingsplan aan. De familie vertrok gewoon bij de dierenarts zonder enige gegevens achter te laten.”

jake3

Dat kon Jake niet laten gebeuren. Nadat hij met zijn vrouw overlegd had, besliste Bill om Jake te adopteren. En na zes weken intensieve medische verzorging kon Jake eindelijk naar zijn nieuwe adoptiefamilie.

jake4

Kijk eens hoe gelukkig hij nu in de tuin speelt!

jake5

Algauw begon Bill Jake ook mee naar het werk te nemen – het brandweerkorps van Hanahan in South Carolina. Daar werd iedereen op slag verliefd op Jake en de korpschef besliste zelfs om Jake tot mascotte van de plaatselijke brandweer te benoemen!

jake6

Jake begon langs scholen in de buurt te reizen om kinderen alles te leren over brandveiligheid en –preventie.

jake7

 

Vandaag wordt Jake getraind om gevaarlijke chemicaliën na een brand op te sporen. Weldra zal hij brandexperts helpen om te bepalen waar een brand begon.

jake8

Jake mag dan wel een nieuwe baan hebben nu, maar zijn favoriete bezigheid zal altijd thuiskomen zijn en met zijn baasje knuffelen.

jake9

Wat vind jij van dit verhaal? We willen je reactie horen!

DEEL dit hartverwarmend verhaal met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.