Argwanende politieagenten houden een te snel rijdende auto aan en ontdekken er een afschuwelijke verrassing in

Toen de politie de achtervolging inzette op een auto die het bevel negeerde om te stoppen voor een controle op een weg in Vietnam, hadden ze meteen het vermoeden dat er iets niet klopte. Maar dit hadden ze nooit verwacht … Omdat ook een waarschuwingsschot niet hielp, waren ze verplicht om de banden van het voertuig aan flarden te schieten.

De auto crashte en twee mannen sprongen uit de auto in een poging om te vluchten. Een van hen, de bestuurder, kon gearresteerd worden, maar de andere ontsnapte. De achtervolging was niets vergeleken met wat in de auto werd aangetroffen. Ze vonden 118 schubdieren – een bedreigde diersoort – allen in een veel te kleine ruimte in de auto op elkaar gepakt.

Ze zaten in zakken zonder voedsel of water. Het was een vreselijke aanblik, maar gelukkig waren er nog 113 in leven. Save Vietnam’s Wildlife werd erbij geroepen en die konden de nodige dringende medische zorgen verlenen.

Voorzichtig pakten ze alle dieren uit en laadden hen over in transportdozen – een opdracht die uren duurden en pas om twee uur ’s ochtends afgerond kon worden.


Ze werden naar het opvangcentrum overgebracht waar de schubdieren konden genieten van water en voedsel. In schubdieren wordt het meeste illegale handel gedreven ter wereld. Ze worden verkocht voor hun vlees en voor hun schubben, waarvan velen geloven dat ze geneeskundige krachten hebben.

Elke vijf minuten wordt er een schubdier gevangen, en velen worden vervolgens gedwongen om maïspoeder te eten of geïnjecteerd met water om hun gewicht te doen toenemen om hogere prijzen te bekomen.

Het opvangcentrum huisvest momenteel 139 schubdieren, die 35 kg voeder per dag nodig hebben – en dit kost uiteraard handenvol geld. 10 euro kan helpen om 1 kg voeder te kopen. Wil je helpen? Doneren kan hier.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent!


Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.