Angstige straathond weigert gered te worden vanwege haar baby

Het moederinstinct is een krachtig gevoel dat bij alle levende wezens voorkomt. Of ze nu zelf in gevaar zijn of niet, moeders zullen altijd alles doen om hun baby’s te redden of te verdedigen. Dat is uiteraard ook het geval voor honden. Bij honden is het zelfs zo dat ze hun puppy’s in elk geval tegen vreemden zullen beschermen om de eenvoudige reden of ze niet weten of deze onbekenden wel goed voor hen zullen zorgen. Dat was ook het dilemma waar Petunia zich voor geplaatst zag toen redders haar op een parking wilden vangen. Toen de redders haar opmerkten, hadden ze geen idee waarom ze zo wakend en schuchter was. Toen vonden ze haar baby die ze al die tijd had willen beschermen.

straathond1

De kleine Petunia leefde al maanden op straat en was aangewezen op afval van restaurants om te overleven. Maar de dierenorganisatie Hope for Paws hoorde van haar en die gingen meteen op zoek om haar te helpen.

straathond2

Ze vonden haar op een parking waar ze al eerder gezien was. Maar ze was erg vijandig ten overstaan van nieuwe personen en verschanste zich snel onder een auto.

straathond3

Eldad Hagar, stichter van de organisatie, knielde op handen en voeten om haar te vinden. Eerst liet ze zich aanraken, maar dan holde ze snel weer weg.

straathond4

Maar Hagar was snel en greep haar bij een pootje. Hoewel het gevaarlijk kan zijn om een bange hond bij zijn of haar poten vast te nemen, trok hij haar behoedzaam van onder de auto vandaan.

straathond5

Toen ze veilig in zijn handen was, besefte hij de reden voor haar angstig gedrag. Ze gaf melk – wat wilde zeggen dat de baby dichtbij moest zijn.

straathond6

De kleine puppy van Petunia werd kort daarop aangetroffen onder een hoop bladeren langs de parking. Ze moet amper drie dagen oud geweest zijn. Ze brachten haar snel naar haar moeder zodat ze rustig zou kunnen worden.

straathond7

Hagar vreesde dat ze misschien nog andere puppy’s zou verbergen, dus leidde hij haar rond de parking om te speuren naar eventuele andere baby’s.

straathond8

Maar ze leek uitsluitend bezorgd om deze ene puppy die later Petals werd genoemd. Tevreden dat er geen andere puppy’s ontdekt werden, namen ze het duo mee naar de dierenarts voor een grondige controle.

straathond9

Beiden waren in goede gezondheid en genoten zichtbaar van hun leven, eindelijk ver weg van de straat verwijderd.

Van zodra de kleine Petals haar oogjes kan openen zal ze samen met Petunia voor adoptie worden opgegeven!

DEEL deze wondermooie redding met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.