Amper voor te stellen welk dier er achter de wonden, de viezigheid en het leed schuil gaat. De redders zijn compleet verbijsterd over hoe mooi hij nu is

De dierenbeschermers van Viktor Larkhill hebben al heel wat meegemaakt en al heel veel honden uit erbarmelijke situaties gered. Maar als ze op een dag op Merlin stoten, zitten ook zij aan hun grenzen. De hond is er zo erg aan toe dat het haast een wonder is dat hij nog leeft. Ze vinden hem volledig verloren in de velden.

dier1

Wellicht werd het dier gewoon op straat gezet en aan zijn lot overgelaten. Hij moet maandenlang rondgedwaald hebben voor iemand hem wilde helpen. De hond is totaal uitgemergeld.

dier2

Hij stond vol snijwonden, parasieten en open wonden. Zijn hele lijf staat op instorten. Zijn aanblik alleen al breekt het hart. Zijn situatie lijkt uitzichtloos want zijn wonden zijn ontstoken en geïnfecteerd. Of de hond ooit nog zal herstellen weet niemand. Hij is zelfs te zwak om rechtop te staan.

dier3

Maar de redders geven niet op. Ze nemen de hond bij hen op en dopen hem “Merlin”. De naam naar de tovenaar moet geluk brengen. Eerst verzorgen ze zijn verwondingen.

dier4

Het hele team bekommert zich met veel liefde en geduld om Merlin. En dan gebeurt er iets waar niemand op gehoopt had. De gehavende hond schraapt zijn krachten samen en zijn vacht begint zelfs terug te groeien.

dier5

Elke dag gaat het iets beter met deze dappere vechter. Hij begon erop te lijken alsof Merlin helemaal zou herstellen.

dier6

En meer nog: onder het aanvankelijke hoopje ellende komt een prachtige hond tevoorschijn! Daar had werkelijk niemand rekening mee gehouden!

dier7

Vandaag maakt Merlin het uitstekend. Hij speelt met andere honden en geniet zichtbaar van het leven. Dat heeft hij ook echt verdiend!

dier8

Wat een wonderbaarlijke genezing. Hier moet echt een beetje magie aan te pas zijn gekomen! DEEL deze prachtige transformatie met je vrienden!


Bron: YouTube / Viktor Larkhill

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.