Amper te geloven dat niemand deze vogel wilde hebben. De 23-jarige weet precies wat ze aan hem heeft

De twee jaar oude grijskop Rhea is een heel bijzondere vogel. Velen zijn bij de eerste aanblik echter een beetje geschokt, want hij heeft iets wat andere vogels niet hebben. Of beter gezegd, hij heeft iets niet: door een immuunziekte heeft Rhea geen veren.

vogel1

Rhea woont bij de 23-jarige Isabella Eisenmann in het Amerikaanse Boston. Samen hebben de twee een heleboel plezier en lachen zich elke dag een deuk. Ondanks zijn ongewone uitzicht kan Isabella zich geen betere vogel als Rhea voorstellen. Ze hoorde van een plaatselijk asiel dat Rhea een nieuwe thuis nodig had.

vogel2

Op dat moment stond Isabella op afstuderen. Ze wist nog niet wat de toekomst zou brengen, maar ze wist wel dat ze Rhea wilde. De kliniek belde haar op en zei dat ze bovenaan aan de lijst stond. Want de meeste mensen wilden niets van Rhea weten. Maar voor Isabelle was het liefde op het eerste gezicht.

Op een jaarlijks onderzoek na heeft Rhea geen bijzondere medische zorgen nodig. Het enige wat hij nodig heeft, is liefde en genegenheid.

vogel3

Ondertussen heeft hij zelfs een fanclub op Instagram. Een van zijn favoriete spulletjes zijn handgemaakte truitjes. “Als hij een truitje aanheeft, voelt hij zich geborgen en veilig” legt Isabella uit.

vogel4

Rhea kan helaas niet met andere vogeltjes spelen omdat zijn ziekte besmettelijk is, maar met hond Nicki heeft hij wel een beste vriend gevonden.

vogel5

Isabelle vertelt over Rhea: “Hij is zeer sociaal en haat het om in een kooi te zitten. Het liefste rent hij gewoon door het hele huis.”

vogel6

De enige uitzondering is zijn huisje van kokosnoot. Als hij daarin zit, slaapt hij algauw vredig in.

vogel7

Hoewel er mensen zijn die een beetje afgeschrikt zijn door zijn uiterlijk, is en blijft deze Rhea een echt schatje!

DEEL deze unieke vogel met je vrienden!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.