Heftig! Als men ze tussen het afval vindt, zijn deze moeder en haar kind nog slechts vel over been.

Steeds weer worden we met vreselijke foto’s geconfronteerd: van dieren die verhongeren, mishandeld worden of tussen het vuil en de viezigheid moeten leven, omdat het niemand interesseert hoe slecht het met hen gaat. Vele mensen denken bovendien dat deze huisdieren het zonder mensen in het wild ook wel kunnen redden, zoals katten. Dat is een vreselijke vergissing. Honden zijn geen wolven meer, ze zijn op onze hulp aangewezen. Want de mensen hebben ze gedomesticeerd en wij moeten nu voor hen zorgen. Maar vele mensen ontvluchten deze verantwoordelijkheid en zetten hun dieren gewoon op straat. Gelukkig zijn er nog vrijwilligers die op zoek gaan naar dakloze dieren.

hond1

Zo vonden ook enkele helpers onlangs Helena, een straathond, en haar zoon Oscar.

hond2

Beiden waren er slecht aan toe: om de koude te ontvluchten hadden ze hun toevlucht genomen tot een verlaten huis waar ze tussen het vuil en het stof leefden.

hond3

Omdat haar lichaam door een agressieve huidziekte was aangetast, vielen al haar haren uit en haar hele lichaam zat onder de korsten.

hond4

De helpers namen de twee verwaarloosde honden met zich mee en brachten hen naar een dierenarts.

hond5

In de koude, steriele kamer rilden de twee van angst en van de koude. Hoe konden ze ook weten dat deze mensen het wel goed met hen voorhadden?

hond6

Volgende pagina

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.