Als ze de vos willen begraven, ontdekken ze iets waardoor ze meteen naar hun telefoon grijpen

Hoe vaak zien we dode, wilde dieren langs de kant van de weg liggen, die geen schijn van kans hadden tegen de auto’s die hen om het leven brachten? Hoe vaak treuren we niet om verminkte egels, vossen of vogels die niet snel genoeg waren om de straat over te steken? Dit droevige gevoel had ook een autobestuurder uit Minden Hills in Canada toen ze een roerloze vos langs de kant van de weg zag liggen.

vos1

Ze wil de vos de laatste eer bewijzen en minstens een waardige begraafplaats gunnen. Zo’n triest einde op het asfalt had dit dier niet verdiend. Maar als ze het levenloze dier in een kartonnen doos legt, ziet ze iets ongelofelijk: de vos ademt nog, weliswaar zeer zwak maar onmiskenbaar.

vos2

De redder rijdt onmiddellijk naar het “Woodlands Wildlife Sanctuary” in Ontario, een instelling waar wilde dieren verzorgd worden. Een medewerker ziet meteen dat het om een vrouwtje handelt, die de naam “Tammy” krijgt.

vos3

Maar het leven van Tammy hangt aan een zijden draadje. Ze heeft zware verwondingen, waar ze elk moment aan kan bezwijken.

vos4

De volgende ochtend wordt Tammy door de dierenarts onderzocht. Hij moet de arme vos een infuus geven. Ook zijn prognose is allesbehalve goed. Haar hoofdje heeft meerdere trauma’s opgelopen. Niemand durft te hopen dat ze zal overleven. Twee dagen lang valt ze steeds weer in coma.

vos5

Maar dan verrast Tammy haar redders: op de derde heft Tammy haar hoofd op. Twee weken later kan ze terug rechtop staan, zitten en zelfstandig eten.

vos6

Ze komt in een verblijf terecht waar ze terug haar eerste stapjes kan wagen. Elke dag wordt het diertje sterker.

vos7

En zoals het lot het wilde, leerde ze in het opvangcentrum een vriendje kennen: Todd, eveneens een vos die een auto-ongeluk overleefde. De twee zijn ondertussen onafscheidelijk.

vos8

Weldra zullen Tammy en Todd opnieuw in de vrije natuur losgelaten worden. Hun verhaal kent gelukkig een happy end. Hopelijk blijven ze in de toekomst ver weg van de straat. We danken de dame die het medeleven en respect had om te stoppen toen ze de vos langs de kant van de weg zag liggen. Zonder haar zou dit verhaal heel anders afgelopen zijn. Hoedje af dus!

DEEL deze mooie redding met je vrienden!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.