Als ze de ketting in het afval zien liggen, kunnen ze niet geloven wat eraan hangt

10 jaar lang was Judas de hond vastgeketend in een tuin in de buurt van Ambleside in Canada. Ze had geen dekentje, geen speelgoed en zelfs geen kluif. Uitgemergeld en alleen bracht ze haar tijd door in een houten hok, waar ze zelfs in de bitterste koud moest blijven zitten.

Bij vriestemperaturen bevroor de grond, maar zelfs dan mocht ze niet in huis binnen, en moest ze in haar eigen uitwerpselen zitten.

Afbeelding: YouTube

In Canada zijn er dierenwelzijnsorganisaties actief die aan de eigenaars aanbieden om een hond op te halen en te laten inslapen. Daar krijgen de eigenaars dan zelfs nog 50 dollar voor. Ze moet vermeden worden dat ongewenste honden op straat belanden. Het ging de eigenaar helemaal niet om de hond uit haar lijden te verlossen, maar om het geld op te strijken. Om dat te vermijden probeerde de dierenbescherming hen te snel af te zijn. Ze reden zo snel ze konden naar de eigenaar van Judas om de arme hond te redden.

Afbeelding: YouTube

Toen de dierenorganisatie “Animals Advocates” Judas uiteindelijk aantroffen, was haar vacht zo vies en vuil dat ze nog nauwelijks kon bewegen. Bovendien had ze ook artritis opgelopen met de jaren. Judas had de voorbije jaren zwaar geleden en elke stap moet een kwelling geweest zijn.

Afbeelding: YouTube

Voor de dierenredders was dit het zwaarste geval van dierenverwaarlozing dat ze ooit al gezien hadden. Ze moesten de lieve hond uren wassen en haar vacht scheren zodat Judas eindelijk opnieuw zou kunnen bewegen. Toen de vacht afgeschoren was, zagen ze hoe mager het diertje eigenlijk wel was.

Onder haar dunne huid tekenden zich haar ribben af. Judas was niet alleen uitgehongerd maar ook uitgedroogd. Men had haar mishandeld en zelfs op haar geplast. Maar ondanks deze folteringen had Judas haar goede inborst behouden. Dat was voor de dierenbeschermers werkelijk een wonder.

Afbeelding: YouTube

Volgende pagina

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.