Als ze begrijpen wat er met de retriever uitgehaald werd, verkrampen de vinders. Gruwelijker dan dit is onmogelijk!

Waartoe dierenbeulen in staat zijn, blijft ons steeds weer choqueren. Maar wat men de 12 maanden oude Golden Retriever genaamd Fergus aandeed, is zo onwezenlijk wreed, dat zelfs de ervaren artsen van een dierenkliniek in de Amerikaanse staat California ervan moeten walgen. De hond werd aangetroffen in de straten van het stadje Lancaster met derdegraads brandwonden op zijn rug.

Dr. Alan Schulman vermoedt dat iemand batterijzuur of andere chemicaliën over de hond gegoten moet hebben. Zijn rug was een grote ontstoken wonde. Niet alleen de pijn, maar vooral de infectie zelf, had Fergus zo verzwakt dat de artsen om zijn leven moesten vechten.

Maar met vereende krachten slagen de artsen erin om de toestand van Fergus te stabiliseren. In de volgende weken leek het erop dat Fergus zou genezen, maar de vraag bleef: hoe zou deze grote wonden op zijn rug verder evolueren? De dierenartsen vestigen hun hoop op lasertherapie om de verbrande huid op zijn rug te behandelen. De dierenwelzijnsorganisatie Southern California Golden Retriever Rescue zette via het internet een geldinzamelactie op touw.

De eerste resultaten zijn hoopgevend. De combinatie van de lasertherapie en antibiotica lijken de infectie te verminderen. Hoewel Fergus veel pijnstillers moest nemen, ontpopte hij zich tot een vrolijke en opgewekte hond die zelfs tijdens de behandelingen met zijn staart bleef kwispelen.

fergus1

Nu hij langzaam herstellende is, hopen de vrijwilligers snel een liefdevolle pleegfamilie voor Fergus te vinden.

Gelukkig vond Fergus al heel snel de liefdevolle thuis die hij altijd al verdiend had: De dierenliefhebber Victor Benoun uit Los Angeles was aangegrepen door het verhaal van Fergus en adopteerde hem meteen.

Op korte tijd veroverde Fergus het hart van zijn adoptievader en zijn viervoetige vriend Casper – de andere Golden Retriever van Victor.

Sterker nog: de dappere Retriever met het eeuwige optimisme werd een therapiehond voor mensen die ook brandwonden opgelopen hebben.

Door zijn engagement en bijzondere verhaal werd Fergus zelfs een echte beroemdheid: zelfs de beroemde hondentrainer Cesar Millan merkte Fergus op.

Het is nauwelijks te geloven dat een hond die zo moest lijden van de mensen nu toch nog andere mensen helpt.

DEEL als ook jij blij bent dat Fergus nu in goede handen is!


Bron: Facebook / Southern California Golden Retriever Rescue en Daily Mail UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.