Als niemand kijkt, sluipt de kat naar de zieke baby toe. Wat er dan gebeurt, is ronduit ontroerend

Het gebeurt steeds weer dat mens en dier een bijzondere band opbouwen. Deze relatie is iets waardevol en houdt stand tot het bittere einde. Zo ook het ontroerende verhaal van kater Siggy en de ernstig zieke baby Isaac.

katten1

De twee ontmoetten elkaar kort na de geboorte van Isaac. De baby werd 13 dagen te laat en met een zware hartaandoening geboren. De moeder van Isaac, Kirsty, herinnert zich dit moment nog goed: “We kwamen naar huis en diezelfde nacht maakten ze kennis met elkaar. Hij besnuffelde hem, lichtte zijn hoofdje op en sliep naast ons in.”

katten2

Maar de artsen hebben slecht nieuws voor de kersverse ouders: de hartaandoening van Isaac is verslechterd. Hij moet zo snel mogelijk geopereerd worden. En zo moet de baby na amper 12 weken een open hartoperatie ondergaan – een risicovolle ingreep.

Isaac overleeft de operatie maar ook daarna blijft het bang afwachten of hij wel goed herstelt en geneest. Dan begint Siggy zich liefdevol om Isaac te ontfermen en op hem te passen. Hij wijkt niet van zijn zijde en beschermt de jongen terwijl hij herstelt van de ingreep.

katten3

De liefde en toewijding van de kat blijken te werken, want onder de beschermde hoede van Siggy herstelt Isaac op wonderbaarlijke wijze: alles verloopt uitstekend. Isaac moet zeker gemerkt hebben dat hij een beschermengel had. Hier houdt hij het handje vast van “zijn kleine broer”.

katten4

Vandaag maakt Isaac het uitstekend, maar een ding is gebleven: de twee zijn nog steeds onafscheidelijk en nemen elke gelegenheid te baat om samen te knuffelen.

katten5

Wat een geweldig en schattig team! Isaac mag blij zijn dat hij zo’n zorgzame beschermer en vriend aan zijn zijde heeft. Dat deze twee een bijzondere band delen, zie je meteen!

DEEL dit schattige duo met je vrienden!


Bron: Facebook / Crazy Cat Club en Facebook / Kirsty Jai Skelton

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.