Als de hulpverleners de bewusteloze man bereiken, kunnen ze niet geloven wat ze zien – en zijn tot tranen toe geroerd.

Niemand houdt zo onvoorwaardelijk van iemand dan een hond van zijn baasje. Dat is eens te meer het geval voor Jesus Hueche uit Argentinië die zijn hond van een droevig leven op straat redde.

Toen Jesus op een dag voor zijn huis op een ladder balanceerde om een boom te snoeien, verloor hij het evenwicht en kwam meters lager met een harde klap op het asfalt terecht. Hij viel ongelukkig met zijn hoofd en verloor het bewustzijn.

Gelukkig hadden de buren het voorval zien gebeuren en belden de ambulance. Toen de hulpverleners ter plaatse arriveerden, troffen ze een hartverscheurend tafereel aan:

“Tony”, de trouw viervoeter van het slachtoffer, lag wanhopig op de borst van zijn baasje en weigerde hem te laten gaan. Ook toen de hulpverleners hem op de brancard legden, wilde hij van geen wijken weten.

Zijn baasje kwam weer bij bewustzijn en kon zijn hond nog even strelen en geruststellen voor men hem in de ziekenwagen schoof. Tony dacht er nog niet aan zijn eigenaar aan deze vreemden over te laten en probeerde telkens weer in de ambulance te springen.

Gelukkig hield Jesus geen zware verwondingen over aan het ongeval: zijn hoofd en ruggenwervel hadden geen blijvende schade opgelopen. Jesus mocht snel weer naar huis, naar zijn familie en trouwe viervoeter.

“Op een dag zagen we hem op straat en adopteerden hem. We gaven hem eten en liefde, en nu is hij een volwaardig lid van de familie. Voor mij is hij als een zoon”, vertelt Jesus over zijn trouwe vriend.

DEEL dit ontroerende verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.