Als de wandelaars de uitgehongerde hond beter bekijken, lopen de rillingen over hun rug. Iemand heeft hem verschrikkelijk gepijnigd

Een voetganger was onderweg in het zuiden van Chicago en kon zijn ogen niet geloven als hij een zwaar uitgemergelde en bebloede hond alleen door de straten zag dwalen. Hij belde onmiddellijk de politie.

augustus1

De dierenartsen die de hond “Augustus” doopten, zijn diep verontwaardigd. De hond is vreselijk ondervoed en hij werd ook nog eens neergeschoten. Bovendien had hij ook chemische brandwonden op zijn vacht die tot in zijn vel waren ingebrand. Op zijn rug groeiden ontstoken zweren.

augustus2

De helpers van de organisatie “Trio Animal Foundation” zijn tot tranen toe ontroerd als ze Augustus zien. Het gemartelde dier werd onmiddellijk overgebracht naar de spoedafdeling van hun dierenkliniek. De redders schrijven op hun Facebookpagina: “Deze hond heeft onmiddellijk een bloedtransfusie nodig want hij heeft gevaarlijk weinig rode bloedcellen”.

augustus3

Een paar dagen later kunnen de redders opgelucht ademhalen: dankzij schenkingen kunnen ze de nodige operaties uitvoeren om Augustus terug op te lappen. Hij begint regelmatig te eten en de behandelingen lijken goed aan te slaan.

augustus4

Hij is nog niet helemaal uit de gevarenzone maar de organisatie heeft goede hoop op een volledig herstel. Deze hond is echt een vechter!

augustus5

Goed dat een barmhartige Samaritaan onmiddellijk hulp inriep, anders zou dit verhaal heel anders afgelopen zijn. Hoedje af voor de redders!

DEEL deze prachtige redding op Facebook!


Bron: Facebook / Trio Animal Foundation

Het laatste viral nieuws direct in je inbox

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste viral nieuws? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.