Als de wandelaar de uitgemergelde hond van dichterbij bekijkt, lopen de koude rillingen over zijn rug. Iemand heeft hem vreselijk gefolterd.

Een voetganger was onderweg in het zuiden van Chicago en kon zijn ogen niet geloven als hij een zwaar uitgemergelde en bebloede hond alleen door de straten zag dwalen. Hij belde onmiddellijk de politie.

wandelaar1

De dierenartsen die de hond “Augustus” doopten, zijn diep verontwaardigd. De hond is vreselijk ondervoed en hij werd ook nog eens neergeschoten. Bovendien had hij ook chemische brandwonden op zijn vacht die tot in zijn vel waren ingebrand. Op zijn rug groeiden ontstoken zweren.

wandelaar2

De helpers van de organisatie “Trio Animal Foundation” zijn tot tranen toe ontroerd als ze Augustus zien. Het gemartelde dier werd onmiddellijk overgebracht naar de spoedafdeling van hun dierenkliniek. De redders schrijven op hun Facebookpagina: “Deze hond heeft onmiddellijk een bloedtransfusie nodig want hij heeft gevaarlijk weinig rode bloedcellen”.

wandelaar3

Een paar dagen later kunnen de redders opgelucht ademhalen: dankzij schenkingen kunnen ze de nodige operaties uitvoeren om Augustus terug op te lappen. Hij begint regelmatig te eten en de behandelingen lijken goed aan te slaan.

wandelaar4

Hij is nog niet helemaal uit de gevarenzone maar de organisatie heeft goede hoop op een volledig herstel. Deze hond is echt een vechter!

wandelaar5

Goed dat een barmhartige Samaritaan onmiddellijk hulp inriep, anders zou dit verhaal heel anders afgelopen zijn. Hoedje af voor de redders!

DEEL deze prachtige redding op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.