Als de vrouw ziet hoe de giraf zich naar de grond toe buigt, kan ze amper haar ogen geloven

Tegengestelden trekken elkaar aan. Dat is een spreuk die vele stelletjes en vrienden moeten aanhoren. Maar ook in het dierenrijk komen we steeds weer vriendschappen tegen die ons mensen verrassen. Dat is ook het geval bij dit verhaal uit Zuid-Afrika: de 49-jarige wildfotografe Ayesha Cantor kwam iets tegen dat ze nog nooit gezien had: een giraf die zich eigenaardig diep voorover boog.

Toen ze wat beter keek, zag ze dat de giraf blijkbaar met een zwartwit konijntje op de grond aan het knuffelen was. Op basis van de vacht kon Ayesha uitmaken dat het niet om een wild konijn, maar om een huisdier ging. Blijkbaar was het konijntje uitgebroken bij een naburige boerderij. Normaal zou het geen dag in de wildernis overleefd hebben, want overal liggen er namelijk roofdieren op de loer.

Dit konijntje was echter zichtbaar ontspannen en legde zich voor de voeten van de giraf languit op de grond. Toen Ayesha wat dichterbij kwam met haar auto dacht ze dat het konijntje zou gaan lopen, maar verrassend genoeg bleef het dicht bij de giraf zitten.

Ayesha hield dit onwaarschijnlijke duo wel 45 minuten in de gaten tot het donker werd en naar huis moest terugkeren. Maar dit duo bleef gewoon waar ze waren.

Ayesha is zeker: de giraf beschermt haar vriend, het konijntje, voor alle gevaren die in het dierenrijk achter elke boom en struik loeren. Wat mooi dat deze fotografe van zo’n bijzonder schouwspel getuige kon zijn.

DEEL deze unieke vriendschap met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.