Als de vrouw het zachte jammeren volgt, krijgt ze de schok van haar leven! Want wat er in het gras ligt is meer dood dan levend

Een paar jaar geleden emigreerde de Amerikaanse Joan Bowell naar een klein Grieks eiland om zich daar over zieke straatdieren te ontfermen. Al snel werd duidelijk dat ze voor een moeilijke opgave stond. Ondertussen is haar huis uitgegroeid tot een waar opvangcentrum voor katten. Zo ook voor het kleine katje Chili.

Op een dag zit Joan op haar veranda enkele kleine katjes met het flesje te voederen als ze plotseling een gejammer in de tuin hoort. Iets verderop vindt ze een bundeltje vacht op de grond en bij de aanblik ervan breekt haar hart.

Chili, zo doopt ze het kleine katje, is er slecht aan toe. Haar oogjes zijn ontstoken, ze is ondervoed en ze schijnt de wil om te leven verloren te hebben. Maar Joan zou haar “vondeling” niet zomaar opgeven.

Eerst en vooral probeerde ze haar oogjes zelf schoon te maken en haar de eerste medische zorgen toe te dienen. Het was een lange, slapeloze nacht maar na 14 van intensieve verzorging opent Chili haar oogjes.

Langzaam maar zeker herstelde Chili en begon ze stilaan met de andere katten te spelen. Haar immuunsysteem wordt alsmaar sterker. Ze groeit uit tot een sterke en elegante kat, en is nog maar een glimp van het hoopje ellende dat ze in het gras had aangetroffen.

Joan vreesde aanvankelijk dat niets meer mocht baten voor Chili, maar gelukkig was haar vrees ongegrond!

Wat een mooi herstel! Niemand had gedacht dat deze kitten zou overleven. En Chili heeft meteen ook een nieuwe thuis gekregen. We wensen ze alvast nog vele jaren toe in haar geweldige pleegfamilie!

DEEL deze prachtige redding als ook jij een hart voor dieren hebt!


Bron: Facebook / God’s Little People

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.