Als de moeder haar jong doodt, is iedereen geschokt. Maar ze deed het uit liefde

De liefde van een moeder voor haar kind is een van de diepste en meest intense gevoelens die een zoogdier kan ervaren. Dolfijnen, die gelden als de meest intelligente zeezoogdieren, zijn hier uiteraard geen uitzondering op. De dieren ontwikkelen sterke gevoelens voor hun familieleden, beschermen zieke en zwakkere soortgenoten en staan erom bekend ook al mensenlevens gered te hebben.

Daarom is het zo schokkend om te horen dat de dolfijn Lulu, die in het Japanse aquarium Nagoyaaqua leeft, haar eigen kind kort na de geboorte doodde.

https://www.instagram.com/p/BI3V56Qj034/

Wat aanvankelijk onwezenlijk en gruwelijk lijkt, wordt helemaal duidelijk als men naar de leefomstandigheden van Lulu kijkt: Lulu is een van de vele dolfijnen die in de Japanse Taiji Baai gevangen werden. Daar waar de meesten onder hen vrijwel meteen geslacht worden voor hun vlees, liet men Lulu in leven om de rest van haar dagen in een bassin door te brengen.

dolfijn1

Dolfijnen zijn ontzettend intelligent en hebben uitermate goed ontwikkelde hersenen. Lulu zal de slachtpartij die ze overleefde nooit vergeten. Bovendien hebben dolfijnen hun vrijheid nodig. Dolfijnen zijn snelle zwemmers, ze bereiken snelheden tot 55 km/u, ze kunnen een kwartier lang onderduiken tot 300 meter diepte – allemaal dingen die Lulu in een aquarium niet kan doen. Maar vooral het verlies van haar familie zal haar voor altijd pijn doen. Toen Lulu een baby kreeg, leek ze deze het lot van een leven in gevangenschap te willen besparen. Hoe zou ze haar baby kunnen beschermen als ze zelf in een gevangenis leeft? Kort nadat ze haar baby ter wereld bracht, doodde ze het. Een gebaar van onvoorwaardelijke liefde om haar kind te bewaren voor een vreselijk lot.

Dierenbeschermingsorganisatie PETA ijvert al jaren tegen het houden van dolfijnen in gevangenschap: “In de vrije natuur worden dolfijnen gemakkelijk 40 tot 50 jaar, maar in gevangenschap halen de meesten de 20 jaar nog niet.”

https://www.instagram.com/p/BKuKOZfjD5m/

Bovendien is deze gevangenschap volstrekt zinloos en dient het alleen maar tot entertainment van de mensen. Dat de dolfijnen depressief worden, schijnt niemand te interesseren. Ze moeten trucjes leren om de mensen te entertainen. Als ze weigeren, worden ze gestraft met isolatie, wat voor hen nog het ergste is omdat ze bij hun soortgenoten tenminste nog een beetje troost vinden.

#バンドウイルカ #BottlenoseDolphin #イルカ #Dolphin #水族館 #Aquarium #南知多ビーチランド #Canon #EOS

A post shared by 🇯🇵名古屋 港太郎🇯🇵 (@mksbk) on

Lulu wilde niet dat haar baby in gevangenschap zou moeten opgroeien, zonder ooit de hoop te hebben om vrij te kunnen rondzwemmen. In het wild gebeurt zoiets echter nooit. Het lot van deze dieren is gewoon wreed. Hopelijk komt er snel een einde aan deze zinloze mishandeling.

DEEL dit bericht als ook jij tegen het houden van dolfijnen in gevangenschap bent!

Bron: peta.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.