Als de man de eierzak vindt, weet hij dat zijn huisdier dood gaat. Maar hij heeft 6 mooie maanden met hem doorgebracht

Als het op huisdieren aankomt, heeft iedereen zo zijn persoonlijke voorkeur: groot of klein, vacht of schubben, poten of vleugels. Deze man koos voor een diertje dat in geen van deze categorieën kan ondergebracht worden.

dier1

Het kleine kruipdiertje – hier nog als baby te zien – is een bidsprinkhaan en luistert naar de naam “Bug”. Maar dit diertje mag misschien wel klein zijn, eigenaar Brownham toont op Imgur dat zijn leven allesbehalve onopvallend voorbij gaat.

dier2

Brownham voederde zijn huisdier met kleine fruitvliegjes, zodat hij erg snel groeide en bloeide – zo snel dat zijn eigen tank een beetje begon te vervelen.

dier3

Aanvankelijk was Bug niet groter dan een paperclip, maar na verloop van tijd groeide hij uit tot een knap dier.

dier4

“Bug is echt een geweldig huisdier”, zegt Brownham. “Hij is echt heel erg tam en als ik even weg ben, blijft hij rustig op zijn plant zitten, zonder weg te lopen of weg te vliegen.”

dier5

Bug is echt een gezelligheidsdier en heeft het uitstekend naar zijn zin bij Brownham.

dier6

Bug is ondertussen niet meer tevreden met fruitvliegjes. Het hongerige dier heeft nu een hele voorraadkast ter beschikking (de kleine ballatjes aan de tak).

dier7

Nu is Bug al helemaal volwassen en gaat zelfstandig op zoek naar voeding. ’s Nachts vangt hij vliegen en motten, die in zijn maag of in de voorraadkast belanden.

dier8

Helaas moet Brownham na zes maanden van zijn vriend afscheid nemen. Als Bug een eierzak legt, weet zijn eigenaar dat hij niet lang meer zal leven. Zoals alle bidsprinkhanen sterft hij enkele dagen nadat hij eitjes heeft gelegd – zo is het door de natuur voorzien.

dier9

In de vrije natuur zijn bidsprinkhanen zelden zo’n lang leven beschoren zoals Bug heeft gehad. Brownham lijkt zijn huisdier dus goed verwend te hebben!

DEEL dit unieke huisdier met je vrienden!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.