Als de fotograaf inzoomt en ziet wat er in de modder vast zit, springt hij er zonder te twijfelen in

De Poolse natuurfotograaf Krzysztof Chomicz schoot enkele foto’s op een verlaten strand. Als hij door de lens kijkt, ziet hij in de verte plotseling iets in de modder bewegen. Als hij inzoomt, herkent hij het: een adelaar zit in de zwarte massa vast! Zijn vederen zijn compleet samen geklit zodat de vogel zich niet zelfstandig kan bevrijden.

arend1

Chomicz laat zijn camera vallen en belt de plaatselijke brandweer met het verzoek een lang touw te brengen. Vastgebonden aan het touw, loopt de man meerdere honderden meters door de modder om tot bij het dier te geraken. Met vereende inspanningen slaagt de man er uiteindelijk in om de adelaar op het droge te brengen.

arend2

De vogel, die Icarus wordt gedoopt, was een jonge adelaar die wellicht bij zijn eerste verkenningsvlucht uit het nest in de modder was geraakt. De roofvogel wordt verder in een Pools opvangcentrum verzorgd, om later terug zijn vrijheid tegemoet te kunnen vliegen. En dat dankt hij allemaal aan Chomicz die de vogel voor geen geld van de wereld aan zijn lot wilde overlaten.

arend3

In de onderstaande video zien we deze held in actie. Wat een geweldige redding!

DEEL deze fantastische reddingsactie met je vrienden!


Bron: Facebook / ABC 7

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.