Als de dierenarts de pup onderzoekt, knarsen haar tanden van woede. Zijn eigenaren hebben hem gewoon in de steek gelaten

De kleine Finn uit Queensland in Australië is een van de duizenden puppy’s die rond Kerstmis als cadeau gegeven wordt. De laatste uit een ongewenste worp belandt bij mensen die emotioneel en financieel niet in staat zijn om voor zo’n klein, onschuldig wezentje te zorgen.

hond1

Al na een week krijgt hij uitslag in zijn gezicht en houdt hij ook nog eens op met eten. Zijn eigenaar weet hier geen raad mee en laat hem gewoon achter bij een dierenarts, zonder ooit nog terug te komen. De dierenartsen zien meteen dat Finn aan een jeugdige variant van hondencellulitis lijdt. Deze zeldzame huidaandoening komt alleen bij jonge honden voor en is erg pijnlijk. Als dit niet snel behandeld wordt, kan dit zelfs tot de dood leiden.

hond2

Met zijn sterk opgezwollen lymfeklieren en pijnlijke uitslag heeft Finn uiteraard geen zin om te eten. Precies dit is het gevaar van deze ziekte, want als ze niet eten, dreigen ze van ondervoeding om het leven te komen.

hond3

Anne Chester, de dierenarts van “Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals”, de oudste dierenwelzijnsorganisatie ter wereld, dient hem eerst pijnstillers toe zodat hij pijnvrij zou kunnen eten. Dan begint ze met de eigenlijke behandeling met antibiotica en die blijkt snel aan te slaan.

Als Finn na enkele dagen eindelijk terug zelfstandig begint te eten en gewicht bijkomt, heeft hij ook weer de kracht om te spelen en met mensen om te gaan.

hond4

Anne ziet dat Finn nu krachtig genoeg is om in een pleeggezin opgenomen te worden. Finn wordt voorlopig enkele weken in huis genomen door Jessica, een vrijwilliger van de organisatie. Jessica is een ervaren dierenverzorgster die al vijf jaar voor dieren zorgt. Ze neemt hem mee naar huis en dient hem de zorgen toe die zijn eerste eigenaar niet kon geven.

Finn voelt zich kiplekker bij Jessica en ondertussen is hij niet alleen helemaal genezen, maar van een kleine puppy uitgegroeid tot een energieke, speelse hond. Hoewel Jessica blij is dat Finn een nieuwe liefdevolle thuis gevonden heeft, valt het afscheid zwaar.

hond5

Mooi om te zien hoe er van dit hoopje ellende toch nog een prachtige en vooral gelukkige hond is geworden. Het enige wat Finn nodig had was verzorging en genegenheid.

DEEL deze redding met iedereen die een hart voor dieren heeft!


Bron: Pawn My Gosh

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.