Als de artsen de zieke puppy onderzoeken, beginnen ze stevig te vloeken. Wat hem was aangedaan maakt hen woedend

“Libre” is Spaans voor “vrij”. Maar als de puppy Libre begin juli in het dierenasiel in Lancaster, Pennsylvania werd binnengebracht, had hij nog maar weinig van zijn vrijheid kunnen genieten. Zijn verschrikkelijke toestand sprak boekdelen over wat hij had moeten meemaken. Tot zijn aankomst in het asiel had hij nooit zonder fysieke en emotionele pijnen geleefd.

hond1

Het asiel geeft dit schijnbare hopeloze geval in handen van de vrijwilligers van Speranza Animal Rescue. Hun hart was gebroken toen ze zagen in welke toestand hij verkeerde. Ze wisten met de beste wil van de wereld niet of hij de volgende nacht zou overleven. Hij was zeer zwak en zijn vacht rook alsof hij al enkele dagen dood was. Hij kon zelfs niet meer op zijn pootjes staan en zijn ganse lichaam zat onder de gapende wonden.

hond2

Janine Guida, de leidster van de organisatie, was diep geschokt. Het ergste van al was nog dat het dier werd afgegeven door een fokster die verantwoordelijk was voor zijn toestand. Enige tijd later bracht diezelfde vrouw ook nog deze moeder bij de helpers binnen. Ook met haar ging het zeer slecht. Het asiel legde echter geen klacht neer tegen de vrouw omdat er geen sluitende bewijzen zijn dat zij inderdaad verantwoordelijk was voor dit dierenleed. Maar wie dan wel? Libre en zijn moeder waren duidelijk in handen gevallen van een vreselijke dierenbeul.

hond3

Het enige wat wel heel zeker was, was dat Libre alle hulp kon gebruiken die hij nodig had. De eerste dierenarts raadde aan om Libre op te geven. Maar dat weigerde Janine en ze besloot alles te doen om zijn leven te redden. Na enkele behandelingen kon Libre eindelijk weer op zijn poten staan.

Hoewel hij vaak een terugval kende, bleef Libre vechten voor zijn leven. Dag na dag scheen er meer licht en levensvreugde in zijn ogen.

hond4

Hoe meer de artsen zich in de situatie van Libre verdiepen, hoe gruwelijker dat het werd. Hoewel hij mishandeld en misbruikt werd, opende hij zijn hart voor de verplegers en de vrijwilligers. Dankzij de hulp van liefdevolle schenkers, zoals het meisje op de onderstaande foto, kon men Libre helemaal weer opknappen en gezond maken. Voor de eerste keer in zijn leven wordt dit kereltje eindelijk verwend.

hond5

Janine en Libre zijn onafscheidelijk geworden. Ze beloofde de puppy dat ze altijd bij hem zou blijven, ook al zou hij niet meer gezond worden. Maar dat moest ze terugnemen. Want ondertussen rent Libre terug vrolijk rond.

hond6

Wat een wonder dat een hond die zo toegetakeld werd op minder dan een maand terug helemaal kan herstellen. Dit bewijst dat werkelijk alles mogelijk is, zo lang men er maar in gelooft.

DEEL deze wonderbaarlijke genezing en transformatie met elke hondenliefhebber die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.