Als de 2 mannen in de wildernis een teerput zien, ontdekken ze iets wat hen schokt

Het is altijd schokkend om te zien wat voor wreedheden sommige mensen dieren kunnen aandoen. Of het nu gaat om eigen huisdieren of straathonden, nog veel te vaak moeten viervoeters de zinloze, sadistische gewelddaden van de mens ondergaan. Als Jhonny Alquinta uit Antofagasta in Chili en zijn zoon een wandeling door de nabijgelegen woestijn maken, ontdekken ze iets wat hun adem doet stokken: er krioelt iets in een diepe teerput. Het is een hond die om haar leven vecht. De twee mannen proberen het dier onmiddellijk uit haar potentieel dodelijke situatie te bevrijden.

Met vereende krachten trekken ze de hond uit het zwarte gat en stellen vast dat ze daar gedumpt werd in een zak. De dader moet duidelijk de bedoeling gehad hebben om het dier te doden. De mannen waren uitzinnig van woede.

Nu moest het echter snel gaan: de teer was in haar luchtwegen gedrongen en de giftige dampen hadden de organen van het arme dier beschadigd. Jhonny en zijn zoon brachten de hond zo snel mogelijk naar een dierenkliniek.

De verplegers begonnen de zwarte smurrie onmiddellijk van het lijf van de hond te wassen. Ze waren verbaasd dat het dier nog leefde, want alles wees erop dat ze al enige tijd in die teerput gezeten moest hebben. Uit bewondering voor haar levenswil en doorzettingsvermogen doopten ze haar “Quitrán”, wat “teer” betekent in het Nederlands.

Vier uur lang wordt Quitrán onophoudelijk gespoeld en geschrobd. Het incident wordt ondertussen aan de politie gemeld, want op dergelijke dierenmishandeling staan ook in Chili zware straffen. Gelukkig hoeft Quitrán de dader nooit meer onder ogen te komen.

Ondertussen is haar toestand stabiel. Ze wordt liefdevol verzorgd door de medewerkers van de dierenkliniek en weldra zal ze in een liefdevolle thuis terechtkomen. Dat heeft ze na deze doodsstrijd meer dan verdiend. Gelukkig werd Quitrán net op tijd gevonden. Hopelijk kan ze helemaal van dit trauma herstellen.

DEEL deze mooie redding met je vrienden op Facebook!


Bron: Likemag.com en Facebook / Clinica Veterinaria Puppies Vet

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.