Als de 14-jarige in de ravijn stort, loopt de labrador achter hem aan. 44 uur later treft de politie dit tafereel aan.

De 14-jarige Juan Heriberto Trevino uit Mexico brengt zijn zomer in een vakantiekamp door. Tijdens een uitstap in de bergketen Sierra Madre Oriental verliest de jongen de aansluiting bij de groep terwijl hij naar brandhout op zoek is. Alleen Max is nog aan zijn zijde. De viervoeter woont in de buurt van het zomerkamp en is de jongen op zijn wandeling gevolgd. Terwijl hij verder zoekt, glijdt Juan plotseling uit en stort in de ravijn. Het dier rent de jongen onmiddellijk achterna.

labrador1

De jongen heeft zich bij zijn val ernstig bezeerd en is gewond. Hij heeft teveel pijn om nog verder te lopen en hulp te zoeken. Hij zet zich neer tegen een boom. Max wijkt geen ogenblik van zijn zijde. Als het nacht wordt en Juan met zijn korte broek bijna bevriest, houdt de viervoeter de jongen lekker warm. Max leidt de jongen ook naar een riviertje waar ze kunnen drinken. 44 uur zouden ze zo samen in het bos doorbrengen.

labrador2

Dan worden ze eindelijk gevonden door de reddingswerkers die bijna twee dagen onophoudelijk naar de jongen op zoek waren. “In deze regio loopt men heel snel verloren” zegt de lokale politie. “Bovendien wordt het hier ’s nachts erg koud. Het kind heeft geluk gehad dat de hond aan zijn zijde was.”

labrador3

Juan en zijn familie zijn ervan overtuigd dat Max zijn leven gered heeft. Ze wilden de hond na dit avontuur meenemen, maar blijkt dat hij al een liefdevol gezin had. En de dappere hond houdt een oogje in het zeil over alle wandelaars.

labrador4

Dit toont nog maar eens aan: de hond is de beste vriend van de mens!

DEEL dit mooie verhaal met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.