Als de bevalling bij de panda meer dan 3 dagen duurt, denken de verzorgers dat de baby dood is. Maar wat er dan gebeurt… ONGELOOFLIJK!

In de wildernis is er geen dokter in de buurt om een bevalling in goede banen te leiden. Dieren zijn helemaal op zichzelf aangewezen en afrekenen met mogelijke complicaties, moesten die zich voordoen. Van zodra de kleintjes geboren zijn, vertrouwen de ouders op hun overlevingsinstincten om hen te verdedigen.

Afbeelding: YouTube

Zelfs in gevangenschap moeten wilde dieren de nodige ruimte krijgen in dergelijke situaties. Verzorgers en dierenartsen grijpen alleen in als dat absoluut noodzakelijk is. Het moest in dit geval erg hard zijn voor de verzorgers van een panda moeder om toe te kijken tijdens de drie dagen durende bevalling.

Een bevalling die zo lang duurt, is doorgaans slecht nieuws. De dierenartsen vreesden dat de baby in de baarmoeder overleden was en dat de panda daarom niet kon bevallen. Maar dan rolde de panda toch opzij en stak haar poten in de lucht. Het hele tafereel werd vastgelegd op camera en de verzorgers konden hun ogen nauwelijks geloven. Ze zagen het roze hoofdje van een pasgeboren panda!

DEEL deze adembenemende video met je vrienden!

Bron: YouTube

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.