Alleenstaande moeder van 2 gelooft dat haar familiehond haar borstkanker eerder ontdekte dan de dokters.

Tara was net 40 geworden en besliste om haar droom na te jagen. Ze schreef zich in voor een opleiding dierenarts. Toen ze op een avond aan het studeren was, sprong de Golden Retriever St. Bernard mix genaamd Willow op het bed van Tara, stak haar neus in haar linkerzij en weigerde om van het bed te gaan. Ongeacht hoe vaak ze haar ook van het bed stuurde, bleef Willow er meteen terug op springen.

kanker1

Als dierenarts in spe wist ze dat dit gedrag niet meteen normaal was voor de anders zo rustige hond. De laatste keer wreef Willow haar natte neus in haar zij, waardoor ze begon te voelen en dan merkte ze iets dat haar leven voorgoed zou veranderen.

kanker2

“Ze gedroeg zich heel vreemd. Ze bleef maar op het bed springen. Ze drukte haar natte neus in mijn zij en toen ik het wilde schoonvegen voelde ik plotseling de hobbel.”

kanker3

De hobbel was kanker. Haar lymfklieren waren nog niet aangetast, waardoor het gezwel juist op tijd werd opgemerkt.

kanker4

Drie weken later werd ze geopereerd en onderging ze verschillende rondes straling en chemotherapie. Vandaag is ze kankervrij.

kanker5

Studies hebben aangetoond dat honden veranderingen bij mensen kunnen opmerken. Tara is ervan overtuigd dat Willow de kanker eerder opmerkte dan de dokters.

kanker6

Dokters bevelen aan om vanaf 40 jaar regelmatig een mammografie te laten uitvoeren. En het kan nooit geen kwaad om een prachtige hond zoals Willow in huis te halen!

kanker7

DEEL dit prachtige verhaal met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.