Agenten kunnen niet stoppen met lachen, als ze ontdekken hoe een ‘insluiper’ via het dakraam probeert te ontsnappen

“De politie gaf gevolg aan een oproep over een vermoedelijke inbreker in een woning. Ze kwamen snel ter plaatse en konden de dader snel vatten die via een onbeveiligd dakraam trachtte te ontsnappen”, schreef de sheriff van Sonoma op Facebook naar aanleiding van een recent incident.

inbreker1

Hoe dramatisch dit ook lijkt eindigde het voorval wel in luid gelach van de politie nadat werd vastgesteld dat de inbreker de Deense dog van de familie betrof.

De politie had eerder een oproep gekregen van een achttienjarige met de melding dat er een inbreker aan het werk was. Het paniekerige geblaf van zijn hond had hem gealarmeerd waarna hij zich in de badkamer opsloot om zich voor de potentieel gevaarlijke inbreker schuil te houden.

De politie kwam snel ter plaatse en zochten naar braaksporen. Toen lieten ze hun zaklampen over het dak schijnen en zagen ze het hoofd van een Deense Dog uit het dakraam steken.

inbreker2

Woordvoerder Spencer Crum getuigt: “Op dat moment lieten de agenten al hun protocol vallen en barstten in lachen uit.”

inbreker3

De grote hond had wellicht paniek veroorzaakt doordat hij op een of andere manier in de bovengelegen slaapkamer was geraakt en zijn hoofd uit het dakraam had gestoken (Misschien houdt hij wel gewoon van een fris briesje?). Hierdoor begonnen ook de andere honden in het huis te blaffen omdat ze wellicht gewoon hetzelfde wilden doen.

“Blijkbaar waren de andere honden erg hectisch omdat ze niet bij hun grote vriend konden”, vertelt Crum.

“De agenten zetten hun diepgaand onderzoek verder en kwamen tot de bevinding dat de hond inderdaad stout was geweest en dus geen snoepjes kreeg”, grapte de sheriff nog op Facebook. Deze interventie zullen de politieagenten zich nog lang herinneren!

DEEL dit grappige dierenbericht met je vrienden!


Bron: The Dodo en Facebook/Sonoma Sheriff

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.