92-jarige veteraan voelt zich eenzaam en weigert het huis te verlaten. Dan ontmoet ze een hulphond

De 92-jarige Annabelle Weiss en haar hulphond Joe zijn werkelijk onafscheidelijk.

Toen ze 20 jaar oud was ging ze bij het Amerikaanse leger waar ze twee jaar werkte als chauffeur tot ze in 1946 afzwaaide. Later werkte ze als verpleegster en won de strijd tegen schildklierkanker.

In 2013 leerde Weiss over America’s VetDogs, die veteranen met hulphonden samenbrengt. Ze koppelden haar aan Joe de gele labrador en sindsdien zijn de twee de beste vrienden geworden.

hulphond1

“Hij heeft mijn leven veranderd”, zei Weiss. “Zonder hem zat ik gewoon heel veel thuis. Nu bellen mensen me op en ben ik nooit thuis.”

Weiss leeft alleen maar dankzij Joe is ze niet eenzaam. Thuis opent en sluit Joe deuren, raapt hij gevallen spulletjes op en zorgt voor ondersteuning als ze trappen moet doen. Hij brengt haar ook de telefoon en opent laden.

hulphond2

In de voormiddag relaxen ze lekker thuis en in de namiddag trekken ze de stad in.

“Thuis is hij een hond. Maar eens hij buiten is en zijn vest draagt, doet hij echt zijn beroep net zoals een politieagent.”

hulphond3

Een van de favoriete plekjes van Weiss is de Lindenhurst Memorial Library. Joe is erg vriendelijk tegen het personeel en zet zijn pootjes zelfs op het bureau terwijl Weiss boeken uitzoekt.

hulphond4

Toevallig heeft de bibliotheek ook een muur om veteranen te eren, waar ook Weiss een eervolle vermelding kreeg.

hulphond5

Tegen de middag is Lindenhurst Diner haar favoriete plekje. Daar eten ze een of twee keer per week en Weiss zegt dat het personeel Joe gewoon als een klant behandelen.

hulphond6

’s Avonds keren ze dan terug naar huis en gaan ze nog een eindje wandelen in het park in de buurt. Joe houdt zoveel van het park dat ze het elke dag bezoeken. Hij is dol op vogels al hebben die soms wel bang van hem!

hulphond7

DEEL dit hartverwarmende verhaal met je vrienden!


Bron: Shareably.net

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.