65-jarige man vermoordt 60-jarige vriendin met zijn penis.

Een man uit Florida die ervan beschuldigd wordt zijn vriendin te hebben vermoord, houdt staande dat ze tijdens orale seksuele betrekkingen “per ongeluk” stikte. Richard Patterson, 65, werd in november 2015 aangehouden en beschuldigd van moord nadat de politie zijn vriendin, de 60-jarige Francisca Marquinez dood in haar slaapkamer hadden aangetroffen.

De openbare aanklagers stellen dat Patterson haar wurgde, maar die laatste zegt dat het een ongeluk was. Hij beweert dat ze stikte in zijn ongewoon grote penis, en dat wil hij aan de jury bewijzen.

“Dr. Ronald Wright, een forensisch expert, zal getuigen dat haar dood te wijten is aan accidentele verstikking tijdens seksueel oraal geslachtsverkeer”, zei de advocaat van de verdachte, Ken Padowitz. “Het is bewijsmateriaal en relevant. Het is belangrijk dat de jury dit zou zien om de getuigenis van Dr. Wright ten volle te kunnen begrijpen.”

Als Patterson inderdaad de toestemming krijgt om zich bloot te geven, moet dat achter gesloten deuren plaatsvinden. De rechter, de jury, de advocaten en de beklaagde zijn de enigen die aanwezig mogen zijn.

De politie ontdekte het lichaam van Marquinez nadat hijzelf de politie had gebeld. Toen ze haar vonden was ze tussen de acht en 24 uur dood.

De forensisch expert kon de precieze doodsoorzaak niet vaststellen. Op de hals van het slachtoffer werden geen blauwe plekken gevonden. De expert wijt dit aan het feit dat het lichaam al in ontbinding was, waardoor blauwe plekken mogelijk niet meer zichtbaar zijn.

Padowitz zegt dat de aanklacht vooral gebaseerd is op verklaringen die Patterson deed ten opzichte van zijn dochter en een vriend. In een berichtje aan zijn dochter schreef Patterson: “Ik heb iets slecht gedaan.” Later zei hij tegen een vriend: “Ik heb haar gestikt. Ik heb Francisca gestikt.”

“Hij zei dat hij haar gestikt had. Hij zei nooit dat hij haar gewurgd had”, zei Padowitz hierover. Voormalig forensisch expert Dr. Michael Baden zei dat seksuele betrekkingen inderdaad tot een accidentele dood kunnen leiden, maar dat hij nog nooit heeft gehoord “dat iemand stikte op een penis.”

Hij vertelde er wel bij dat, hoewel de verdediging van Patterson onwaarschijnlijk is, het evenmin onmogelijk is.

Volgens de buren van Marquinez was ze ongelukkig en wilde ze hun relatie verbreken. “Twee dagen voor ze overleed, hadden ze nog ruzie. Ze schreeuwden en scholden elkaar uit. Ze wilde de relatie stopzetten”, zei buurman Eddie Pathik.

De eerste hoorzitting vond plaats op 15 mei en bestond uit de samenstelling van de jury.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.