6 slaaphoudingen van honden die schattige geheimpjes onthullen over ons geliefde huisdier.

Elke hondeneigenaar weet dat honden een complex karakter hebben. Van even met de staart kwispelen of een blik in de ogen, een hondenbaas kent zijn hond van binnen en vanbuiten. In de onderstaande exclusieve gids gaan we na wat de slaaphouding van je hond over zijn of haar persoonlijkheid zegt.

  1. De zijslaper

slapen hond1

Vele honden houden ervan om op hun zij te slapen. Dit is een vredevolle, rustige houding. Dit betekent dat ze erg op hun gemak zijn in hun omgeving. Ze voelen zich extreem veilig en hoeven zich geen zorgen te maken over mogelijk gevaar.

  1. De “vos”

slapen hond2

Deze houding komt ook erg vaak voor. De pootjes liggen comfortabel onder het lichaam gedrukt en de staart is rond hun lichaam gekruld. De hond houdt zo zijn lichaamstemperatuur op peil en beschermt zijn ledematen, gezicht, keel en andere vitale organen. Honden die in deze houding slapen zijn erg lief en zachtaardig.

  1. De superman puppy

slapen hond3

Vele honden slapen op hun buik. Dit is echt een schattige slaaphouding. Het lijkt een beetje of ze over de grond vliegen. Deze houding maakt het honden gemakkelijk om meteen rechtop te springen als je ze roept. Deze honden zijn erg energiek!

  1. De gekke poten

slapen hond4

Deze houding ziet er vreemd uit, maar hoeft geen reden tot bezorgdheid te zijn – het betekent gewoon dat ze vertrouwen hebben en zich goed voelen. Op de rug slapen geeft blijk van kwetsbaarheid. Je hond is er dus gerust in dat hij bij jou erg veilig is. Deze honden zijn zelfs een beetje lui.

  1. De gekrulde buik

slapen hon5

Honden die zo slapen zijn niet zo ontspannen – maar maak je geen zorgen. Het zijn erg energieke en avontuurlijke honden die zo slapen.

  1. Bewusteloos

slapen hond5

Deze houding wordt aangenomen om een beetje af te koelen. Honden die tijdens de dag een beetje teveel in de zon hebben gelopen, zijn geneigd om ze te slapen. Ze blaken van het zelfvertrouwen en kunnen zich snel aanpassen aan nieuwe situaties.

Hoe slaapt jouw hond?

Laat het ons weten en DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.